24 januari basisscholenkampioenschap

Op 24 januari wordt het jaarlijkse schaakkampioenschap voor basisscholen in Haarlem en omstreken gehouden. Zit je op een basisschool in Haarlem of Bloemendaal? Dan krijgt jouw school een uitnodiging om mee te doen. Maar weet je wat er meestal met die brief gebeurt? Bij scholen die nog nooit hebben meegedaan met dit toernooi komt hij terecht op een stapel, en verder wordt er niets mee gedaan. Jammer als je op zo'n school zit, want je zou het natuurlijk leuk vinden als er een schoolteam was om daarmee kampioen van Haarlem te worden.

Gelukkig is er een oplossing. Kom zelf in actie! Ga om de tafel zitten met je vader, moeder en misschien andere kinderen die van schaken houden. Bespreek hoe je een team van minimaal vier schakers bij elkaar kan krijgen op jouw school. En wie er coach wil worden van dat team: bijvoorbeeld een ouder of een leerkracht. Daarna ga je met dat plan naar school en schrijft je team in bij schoolschaakhaarlem@gmail.nl -- klaar is kees!

Op dat mailadres kan je trouwens ook alle verdere informatie opvragen, mocht je school die niet hebben. Er is bijvoorbeeld een poster van het toernooi om op school op te hangen, en een stukje om te plaatsen in de nieuwsbrief van de school.

Tot zondag 24 januari in 't Trionk!

Onderwerp: