3 Winterkampioenen bij de Kennemer Combinatie

Het externe schaakjaar 2016 loopt op zijn einde. 
 
Sportief gezien loopt het allemaal zeer goed. KC1 en KC2 wonnen zaterdag van op papier sterkere tegenstanders. KC1 staat aan de kop van de meesterklasse en KC2 staat alweer veilig en heeft nog kansen op meer.
 
KC3 begon stroef en won zijn laatste wedstrijd ook met ruime cijfers. Op een mooie 2e plek in de promotieklasse met maar 1 matchpunt achter op de Waagtoren is het wachten op een misstap van de nummer 1 en zelf punten blijven pakken.
 
Bart Feltman en zijn mannen begonnen ook stroefjes. De onnodige nederlaag uit de eerste ronde is ondertussen weggepoetst en Onze KC4 mannen hebben de leiding stevig in handen.
 
Bij schaken gaat het niet alleen om het resultaat, maar juist om de vriendschappen en het pure genieten. KC5 begrijpt dit uitstekend. Met een brede grijns op het gezicht sprokkelde ze 10 bordpunten in 4 wedstrijden. De verwachting is dat we nog een grote Houdini truc gaan zien van KC5 in de laatste 3 rondes.
 
KC6 speelt dit seizoen maar 6 potjes. 1 gelijk spel en twee nipte nederlagen brengen hun voorlopig in de middenmoot.
 
KC7 is ons jeugdteam. Gilian, Mark, Stella, Michiel en Jaimy doen het onder begeleiding van Sybe en Martin uitstekend. Na 3 ronden staan ze stijf bovenaan met een matchpunt los.
 
Liefst 3 teams kunnen nog promoveren. Voor KC1 zit dat er niet in, je kunt nu eenmaal niet hoger, maar een kampioenschap zou ook niet misstaan.
 
We wensen iedereen een mooie kerst en vooral een gezond 2017. 

Onderwerp: