8 jongens bij Grand Prix

het onderstaande verslag kreeg ik van Elvira:

In 2018 zijn er natuurlijk ook weer Grand Prix toernooien. De vijfde Grand Prix was zondag 7 januari in Sint Pancras. Er waren precies honderd deelnemers, verdeeld over 13 groepen. Dit keer waren er acht schakers van Chesscool: Jurriaan, Ivo, Mats, Quint, Wouter, Liam, Midas en Stefan. Voor Stefan was het zijn eerste toernooi. Hij vond het een beetje spannend en hij dacht bij binnenkomst: ‘woh, wat een grote ruimte met al die schaakstukken’. Stefan speelde in groep 11 en had vier en een halve punt (uit zes). Meteen een beker gewonnen tijdens zijn eerste toernooi, de derde plek!

Van de zeven spelers uit groep 1, waren er vier van Chesscool. Opvallend was dat Jurriaan, Ivo en Quint alle drie geëindigd zijn met drie punten (uit 7). Mats had twee punten (uit 7). Wouter speelde in de tweede groep en had drie en een halve punt gescoord (uit 7). Dan nog Liam en Midas, zij speelden beide in de zevende groep. Liam had 2 punten (uit 6) en Midas werd tweede in zijn groep (4 uit 6). Hij heeft er weer een mooie beker bij, zijn vierde beker al.

Het was leuk dat er ook een prijsvraag georganiseerd was, er moesten een paar schaakpuzzels opgelost worden. Uit de goede oplossingen, werden een aantal prijswinnaars getrokken. Mats en Wouter hadden geluk en wonnen allebei nog een prijs.

Alle jongens vonden het een leuk toernooi en zijn de volgende keer weer van de partij. Dat is op zondag 21 januari in Santpoort.

Onderwerp: