Ali steelt de show in wedstrijd tegen Pathena Rotterdam

Zaterdag 4 november 2017 was de thuiswedstrijd tegen Pathena Rotterdam in ons eigen Denksportcentrum aan ’t Spaarne. We waren behoorlijk verzwakt door de afwezigheid van Loek, Christov en Ilias. Verzoek om vooruitspelen werd totaal genegeerd. Geen reactie en na meerdere pogingen om contact te leggen was het “Nee”. OK, dat wordt gezellig.
 
Dan de wedstrijd, Mig was vandaag onze kopman. Speelde een beetje te optimistisch en dat kan tegen iets mindere tegenstanders, maar niet tegen een ervaren rot als Reinderman. Op professionele wijze tikte hij het punt binnen. Onze eerste invaller was Edwyn die op het laatste bord zat, maar wel tegen Rini Kuijf moest. Zeer rap werd de opening op het bord gekwakt en had Kuijf  al een plezierige stelling.  Toen het erom ging verslikte Edwyn zich in een tactisch grapje en werd daarna vakkundig omgelegd. Naast hem zat kersverse FM Esper van Baar. Hij mocht het in de meesterklasse proberen en dan komt hij tegen een jeugdspeler uit die elkaar uiteraard al kennen. Gelijk op gaande partij, maar op de 40e blokkeerde Esper en opeens stond teamleider, de heer Rongen, achter het bord en riep “tijd is om” en hing over het bord om aan te wijzen dat de klok aangaf dat de tijd om was. Zeer onsportief en triest gedrag van de man. De jongens waren verbaasd door het voorval . Ik zat er naast als speler en vroeg aan de heer Rongen of hij zich niet met de partij wilde bemoeien, waarna er een flauw lachje op zijn gezicht kwam, maar het kwaad was al geschied. Esper begreep pas later wat hem overkomen was, maar moest wel nog ff bekoelen. Welkom in de meesterklasse Esper. Helaas lopen er dit soort mensen rond en dat heeft niets met topsport te maken.
 
0-3 ! Blijft ons dan niets bespaard dit seizoen? Op zo’n moment moeten de grote mannen opstaan. Ali was ’s ochtends opgestaan uit de Efteling en ging zijn sprookje verspreiden. Een partij moet een kunstwerkje zijn en deze partij is er weer eentje om na te spelen. Blees zal wel slecht geslapen hebben. Quinten stond de hele middag beter en liet de jonge Vrolijk geen kans. Dan onze rising star Jasel. Vandaag deed hij het met kleine middelen. Of het gewonnen was weet ik niet, maar opeens had hij een pionneneindspel over wat technisch gewonnen was en hij liet zien hoe dat moet. Lennart is het seizoen slecht gestart na 2 geweldige seizoenen in de meesterklasse. Vandaag zagen we weer de ouderwetse Lennart. Veel rekenen en op het moment dat het erom ging pakte hij het voordeel en bouwde mooi uit. Naast Lennart de 3e invaller. Rob stond in het middenspel heel goed, maar toen hij zijn kansen niet pakte greep Joost die wel en zette de 4-4 op het scorebord. Gelukkig waren onze 2 GM’s er nog om de match binnen te trekken. David stond de hele partij goed en weet hoe hij met dit soort stellingen om moet gaan. Typische GM tegen amateurpartij. Wouter mocht weer tegen Robby waarbij de partij de hele middag in balans was, maar de kracht van de GM gaf uiteindelijk toch de doorslag. 6-4 op het tandvlees door onze basiskrachten. Uiteindelijk een goeie dag voor KC. Het 1e, 2e en 3e winnen en het bier vloeide nog rijkelijk bij de Thai. Op naar Groningen……

Kennemer Combinatie

Pathena Rotterdam

 
Gemiddelde Rating: 2349 Gemiddelde Rating: 2359 6-4
Admiraal , M. (Miguoel) 2437 Reinderman , D. (Dimitri) 2558 0 - 1
Klein , D. (David) 2497 Nguyen , K. (Kevin) 2211 1 - 0
Spoelman , W.A. (Wouter) 2569 Kevlishvili , R. (Robby) 2442 1 - 0
Ducarmon , Q. (Quinten) 2474 Vrolijk , L.N. (Liam) 2420 1 - 0
Bitalzadeh , A. (Ali) 2386 Blees , A.D. (Albert) 2366 1 - 0
Lopez , J. (Jasel) 2315 Quist , J. (Johan) 2307 1 - 0
Dek , L. (Lennart) 2278 Martens , M.P.E. (Martin) 2393 1 - 0
Duijn , R. (Rob) 2165 Ruitenburg van, J. (Joost) 2316 0 - 1
Baar van, E. (Esper) 2230 Hartog den, M.F. (Marijn) 2196 0 - 1
Mesman , E.J.D. (Edwyn) 2137 Kuijf , M.N. (Rini) 2377 0 - 1

Onderwerp: