Bekeroogst in St.Pancras

 

Het nieuwe jaar was nog geen week oud of het eerste jeugd Grand Prix toernooi stond al weer op het programma. Ook in Sint Pancras waren weer vijf spelers van KC van de partij. Jack moest deze keer verstek laten gaan omdat hij aan de bak moest op de super Grand Prix in Amsterdam voor de schaakbond SGA. De vaste spelers Stefan, Liam, Samuel en Luke werden dit keer vergezeld door Daan. Voor Daan is het schaken een serieuze aangelegenheid en hij was daarom ook een beetje gespannen op zijn allereerste Grand Prix. Op de clubavond rijgt Daan in de competitie de overwinningen aaneen en in Sint Pancras is het duidelijk dat dit geen toeval is. Groep 13 hoort daarom dan ook voor altijd tot het verleden want Daan wil snel hogerop. Een score van 7 uit 7 zegt genoeg. Mooi debuut voor Daan.

De overige spelers lijken hun vorm ook weer te hebben gevonden. Alle vijf de spelers vielen namelijk in de prijzen. Luke Schoonenwolf werd derde in groep 4 met 5 uit 7. Stefan van der Duijs derde in groep 5 met 4,5 uit 7. Liam Rooijakkers tweede in groep 6 met 5 uit 7. Net als Daan pakte Samuel Wilms de beker voor de eerste plaats, hij won groep 8 met 6 uit 7.

Zo kon iedereen met een goed gevoel en een beker weer huiswaarts en wordt al weer uitgekeken naar de volgende Grand Prix. Die is al weer op 20 januari en dit keer wat dichter bij huis in Santpoort. De dag ervoor op zaterdag 19 januari kan ook al vast warm gespeeld worden op de Grand Prix Philidor in Leiden.

 Succesvol debuut Daan Heus
Succesvol debuut Daan Heus

Gert Rooijakkers
 

Onderwerp: