Benjamin Go leidt KC2 naar 3e overwinning

Er kan er maar één de held van de dag zijn. En zaterdag was dat Benjamin. Hij wilde eigenlijk helemaal niet spelen omdat een aantrekkelijk weekend elders lonkte. Captain Cook smeekte hem alsnog te spelen. Beetje ingewikkeld want de captain kon nota bene zelf niet omdat hij longkanker patiënten ging helpen en we al twee invallers nodig hadden. Benjamin toonde zijn clubliefde, speelde alsnog, werd als beloning meteen tot captain gebombardeerd, won zijn eigen partij (en ook nog van Peter de Roode die kinderachtig had lopen doen in de aanloop van de wedstrijd), is topscorer van het team en sowieso een held. Het verslag hieronder is van hemzelf.

Op bord 8 speelde Derk tegen een oude bekende: Jan Burggraaf. Alles gebeurde op de koningsvleugel. Derk rokeerde kort en stuurde zijn pionnen naar voren de koning onbeschermd achterlatend. Het ruimtelijk voordeel woog er tegen op want een stukoffer van Jan mocht niet baten. Al vroeg stonden we 1-0 voor.
 
De volgende die klaar was, was Gerard. Van zijn partij heb ik weinig gezien. Toen ik zelf van Peter de Roode had gewonnen deelde Gerard mee dat het al 3-0 stond. Een slechte dag voor de familie De Roode. In mijn partij toonde Peter op de juiste momenten te weinig initiatief. In tijdnood speelde hij een vreemde wachtzet en offerde even later onnodig een stuk. Het was een paniekreactie op mijn stukoffer. 

Even later was de spanning in de wedstrijd terug. Jan en Max hadden beiden verloren. Tijdens mijn eigen partij kon ik hun strijd redelijk volgen. Ik had eerlijk gezegd niet verwacht dat ze beiden zouden verliezen. Jan had last van een zwarte pion op d3. Ik had alle vertrouwen in dat hij het voor elkaar zou krijgen dat die zwak zou worden en in het eindspel zou worden opgehaald gevolgd door een winnende opmars van pion d2. Het werd echter de nagel aan Jan's doodskist. Max had een pion gepakt en was druk bezig de zwarte compensatie als die er al was te neutraliseren. Maar ook hier ging het verkeerd.
 
Met nog drie partijen bezig kon het nog wel spannend worden. Richard stond duidelijk beter, maar Tyro had een moeilijke stelling en Daan speelde tegen GM Jonkman. In feite viel de beslissing toen Tyro in het eindspel wist af te wikkelen naar een gewonnen pionneneindspel. Daan verloor een toreneindspel dat waarschijnlijk remise was. Uiteindelijk mocht Rini het laatste punt binnen tikken door een toreneindspel van Daan Haver te winnen.
 
Met de kennis van nu een terechte overwinning al had het verkeerd kunnen gaan. Volgende ronde volgt de topper tegen Caïssa-Eenhoorn.

Onderwerp: