Bijeenkomsten voor schaakouders beginnen weer op 16 september

Niet alleen de jeugdtrainingen gaan van start, vrijdag om 18:45, ook de bijeenkomsten voor ouders van jeugdspelers. Chesscool wil de ouders graag betrekken bij de training van hun kinderen. Ook ouders die zelf niet schaken kunnen volgen wat de jeugdtraining inhoudt. Het maakt veel uit of kinderen thuis begeleid en gestimuleerd worden met schaken en schaakactiviteiten. Alle ouders zijn dus welkom. De wekelijkse bijeenkomsten worden geleid door Sybe Terwee en kunnen apart worden gevolgd. Je hoeft er niet iedere keer bij te zijn. Het programma van de komende maanden:

vrijdag 16 september, begin 18.55 uur: Wat houdt de schaaktraining bij Chesscool in? Introductie van de Stappenmethode.

23 september: voorbeeld van een trainingsles: de vrijpion. (Stap 1-plus, werkboek p. 51-56)

30 september: Toernooien en ratings. Hoe zoek je een leuk toernooi uit voor je kind? Hoe kunnen we daar samen naartoe gaan? Wat betekent een rating bij schaken?

7 oktober: voorbeeldtraining: activiteit van stukken en aanvalsdoelen. (Stap 2, begin)

14 oktober: Arabisch schaak: een fase in de ontwikkeling van het schaakspel. Na een kort verhaal over de geschiedenis van het schaken leg ik de spelregels uit van Shatranj, de vorm van schaken die ontstond in de Arabische wereld in de middeleeuwen, en zich verspreidde naar Europa. Daarna spelen we een partijtje shatranj tegen elkaar. Ervaar zelf hoe anders middeleeuws schaken was! Als dit onderwerp in de smaak valt kan ik later een keer vertellen over de schaakrevolutie van de Renaissance.

Onderwerp: