Caissa 2 door KC2 gekookt

Om nog in aanmerking te komen voor een kampioenschap moest er van de Amsterdammers gewonnen worden. En dat gebeurde, op het nippertje.

De wedstrijd was nog maar net begonnen of Cook begon zich verbaal te roeren. What else is new. Nu is Cook wel wat gewend in stomende keukens maar in wiens belang was het om de zaal tot 25 graden te stoken? Iemand suggereerde om dan maar een raam te openen, maar we leven niet in Rusland mensen. Met vereende krachten werd de zaal vervolgens weer op normale temperatuur gebracht. Iedereen blij.

Het plan was duidelijk we hadden vier toppertjes op de laagste vier borden en zouden daar gaan slopen en op de topborden zouden we rustig keepen. Dat plan faalde.

Al dan niet op kunstmatige wijze verhit, sloeg de vlam bij Cook op 4 zelf al heel snel in de pan.  Nadat hij zoals gewoonlijk maar weer wat deed in de opening offerde wit pardoes een stuk op zet 7. Maar de manier waarop gaf zwart kansen. Eerst offerde Cook een toren, maar die werd wijselijk niet gepakt. Toen offerde Cook een stuk terug met een vunzige retraite van zijn monarch, maar die werd ook niet gepakt. Toen besloot de Captain het maar af te maken met een paar mokerslagen. Lekker begin, 1-0 voor de good guys.
    
Deze overwinning werd snel gevolgd door twee kabouterremises in geheel verschillende stijl. Tyro moest tegen de degelijke Witt en er gebeurde die partij niet bijster veel. Edwyn daarentegen moest tegen een hele kleine kabouter die hebberig van alles pakte. Ik weet niet of alles onder controle was (niet dus), maar de vrede werd plotseling getekend in een onduidelijke stelling waar Edwyn een stuk had voor vier pionnen. Ok dan 2-1.

Lang konden we niet genieten van deze voorspong. Ome Jan speelde op 5 in principe een echte Ome Jan partij, stukjes netjes neerzetten en dan in tijdnood richting die koning maar met één verschil. Hij deed er wel heel lang over allemaal. Het gevolg was dat hij in tijdnood ging rommelen en jammerlijk verloor. 2-2
.
Poch speelde op 1 tegen de sterke van der Hoeven en had het de hele partij zwaar. Maar net toen ik dacht Poch staat nu wel heel lekker en gaat hem nog winnen, sloeg de twijfel toe en vroeg hij mij of hij remise mocht aanbieden. Een gewetensvraag voor Cook, want weliswaar stond Div gewonnen, maar Esper was in tijdnood en Robnaldo stond onduidelijk. Ik wilde Poch niet onnodig onder druk zetten omdat ik er heilig van overtuigd was dat Robnaldo ging winnen hoewel dat niet op stellingsoordeel berustte. En aldus geschiedde. 2,5-2,5

Poch ging een vredespijp roken en dat was nog niet gebeurd of Robnaldo bedacht een geile truc met een dameoffer dat geen offer bleek maar de dame in twee torens splitste met verwoestende mataanval eroverheen. Soms weet je gewoon dingen. 3,5-2,5

Esper stond lang moeilijk maar had met goed spel zijn tegenstander teruggedrongen. Alleen die 40e zet, dat was hem net niet en walgend moest Esper constateren dat alles net niet werkte voor zwart. 3,5-3,5.

Over naar Div die de hele partij domineerde, een poppetje won en in een eindspel rustig kon kijken hoe hij het beste verder kon komen. Na provocerende Cookopmerkingen een tijdje geleden over de niet altijd even fluwelen techniek van Div, was de witspeler getergd en wilde hij wel even laten zien dat hij dit soort dingen heus wel netjes kan uitschuiven. En zo is het ook. Kalmpjes wikkelde hij naar een paardeneindspel af dat glad gewonnen was. 4,5-3,5. Hoera, we blijven er nog in geloven!

En toen nog eten. Aanvankelijk was er grote culturele en linguïstische verwarring toen een Turk in de speelzaal een bord ophing dat je voor een paar euro aldaar KousKous kon eten. Dus ik tegen die gast uitleggen dat het toch echt Couscous was. Dat gaf geen vertrouwen in een goede culinaire afloop aldaar, zodat we ons heil zochten in het voortreffelijke restaurant Hemelse Modder. Ook al een verademing ten opzichte van de gebruikelijke Chinese meuk.  

En Esper gaat volgende wedstrijd vlammen. Net als Go en Rini die sportief  een snipperdag hadden genomen om anderen een kans te gunnen. BSG maak je borst maar nat.

Onderwerp: