Captain KC2 gunt Voorschoten de punten

Met een bont gezelschap bestaand uit een Roemeense Sloveen, een Arubaan, een Nepfransoos, een Chinees, een aangetrouwde Rus, een Hugonoot en twee heuse Kabouters, trad KC2 aan tegen Voorschoten. Ik had net zo goed kunnen zeggen met acht Nederlanders, dat was net zo waar, dit maar even om het hemeltergende gezwets over migratie in de politiek te relativeren.

Het was wederom een gevalletje Keizers baard. Alleen niet Henry Keizers baard want die was de afgelopen weken geknipt en geschoren. Genoeg over politiek. Vlad en Jasel vielen in omdat Ome Jan en Robnaldo andere verplichtingen hadden. Ook Voorschoten kwam niet op zijn sterkst op.

Spelen in een kerk heeft altijd iets bijzonders. In dit geval konden we meegenieten van orgelmuziek bij een bruiloft. Ik zou graag zeggen dat dit ons zodanig afleidde dat dit de nederlaag verklaarde, maar dat is natuurlijk onzin.

Aan de invallers heeft het niet gelegen. Vlad speelde een keurige remise. Zou je niet beter weten dan doet het duel Fritschy - Omota je denken aan een duel tussen twee schaakcomputers van de eerste generatie, maar dit terzijde. Ook Jasel de Gesel rondde zijn uitmuntende seizoen (2 uit 3 in het 1e en 3,5 uit 4 in het 2e) af met een klinkende overwinning op Rosa Ratsma. Die kwam nog wel met allerlei trucjes aanzetten, maar Jasel hield het droog.

De kabouters (de traditionele KC geuzennaam voor sterke jeugdspelers, terzijde de oude kabouters zijn nu respectievelijk GM en topscorer van de meesterklasse, dat jullie het maar weten) werden voor hun goede optreden in het NK jeugd (2e en 3e) beloond met borden 1 en 2. Derk speelde een partij waar ik niet veel van begreep, zwart had een vrijpion in het centrum die sterk of zwak was en wit twee torens op de vierde rij, zelden gezien zoiets. Het leek allemaal op een grote ruil met remise uit te lopen, maar in tijdnood liet Derk zich foppen.

Ondertussen had Hugo een slappe aanpak van zijn tegenstander, die uitmondde in een beter eindspel voor the good guy, weten te verzilveren waardoor KC weer op voorsprong kwam. Die voorsprong werd geconsolideerd door Go die waarschijnlijk wel gewonnen stond maar er net niet door kwam en Tyro die het nog wel probeerde in een uitgedunde stand maar ook niet genoeg had.

Aan de ervaren rotten Div en Canoy om de zaak af te dichten. Eerstgenoemde lette niet goed op in de opening en stond daardoor de hele partij met zijn rug tegen de muur. Hoewel hij nog wel tegenkansen kreeg links en rechts mocht het allemaal niet baten.

Gelukkig had Captain Cook een solide stelling met een pluspion, met een listig trucje in het middenspel veroverd. Er was genoeg tijd, 20 minuten tegen 9. Wat kon er misgaan?  Te snel spelen, ik weet dat ik het niet moet doen en het was volkomen onnodig en toch deed ik één snelle zet die meteen alles verknoeide, terwijl als ik twee minuten had geïnvesteerd de nogal voor de hand liggende winnende zet echt wel had gevonden. Shame on me en 4,5 - 3,5 verlies ipv winst.

Gelukkig gingen we daarna snel (we waren niet voor niets een uur eerder begonnen) naar KC1 om het zeer verdiende kampioenschap te vieren. Als ‘oude’ captain van KC1 ben ik natuurlijk erg trots op ‘mijn’ jongens, waarvan akte. Had ik al gezegd dat Robbie Oosting een held is? Bij deze dan.

De eindscores

Jasel 3,5 uit 4
Robnaldo 1,5 uit 4
DiV 4 uit 7
Rill 1,5 uit 2
Ome Jan 3,5 uit 8
Gonogo 4 uit 8
Tyro 4 uit 8
Captain Cook 3,5 uit 8
Derk (topscorer) 5,5 uit 9
Rini 1 uit 2
Huug 4,5 uit 8
Vlad 0,5 uit 1
Pijpnaldo 0 uit 2
Esper 0 uit 1

 
 

Onderwerp: