David Klein zet kroon op winterkampioenschap

Slotstelling Lubbe-Klein december 2016

Met een werkelijk fantastische partij leidde kopman David Klein het eerste tiental van Kennemer Combinatie naar een 6,5 - 3,5 zege op SISSA in de vijfde ronde van de Meesterklasse. Hij zette daarmee de kroon op het winterkampioenschap van de club. Met de maximale score van 10 punten uit vijf ronden en 31 behaalde bordpunten staat KC met de winterstop voor de deur steevast op de eerste plaats. De nummer 2, Groninger Combinatie, volgt met 2 matchpunten minder en evenveel bordpunten. Na de winterstop speelt KC nog tegen de nummers 2 tot en met 4 van de ranglijst, er is dus nog niets beslist.

Langere tijd zag het er niet naar uit dat KC van SISSA zou gaan winnen, laat staan met zulke duidelijke cijfers. Op de eerste vijf borden waren de stellingen niet duidelijk. David Klein ging in op een variant waarbij hij de dame offerde voor drie stukken, maar niet in de meest actieve stelling. Op de staartborden was het eerder SISSA dat de betere papieren leek te hebben. Dat dachten ook de bezoekers die in redelijk grote getalen op de wedstrijd waren afgekomen. Zij zagen Jasel Lopez al snel verliezen van Hing Ting Lai en was dat dan de voorbode van misschien wel het eerste verlies van het seizoen? Christov Kleijn maakte al redelijk snel gelijk door af te rekenen met Ivo Maris, die zich wel heel makkelijk liet verschalken. Na een remise van Max Kerkvliet tegen Thorben Koop ging toch de puntenmachine bij KC draaien. Miguoel Admiraal had de kansen van zijn stukoffer tegen drie pionnen goed ingeschat. Hij rolde Demre Kerrigan op en gaf daarmee het voorbeeld aan Quinten Ducarmon en Wouter Spoelman. Quinten sloeg een trucjesaanval van Lucas van Foreest af en won zijn partij. Wouter Spoelman brak de stelling open tegen Ilja Zaragatski die pardoes een blunder maakte, waarna de feilloze techniek van Wouter de rest deed. Lennart Dek verloor intussen zowaar een eindspel tegen Nick Maatman, terwijl Loek van Wely een eindspel met een pion meer nét niet wist te verzilveren tegen de sterk spelende Matthias Bluebaum.

Met de stand 5,5 - 3,5 ging David Klein er eens goed voor zitten. Ogenschijnlijk kon hij weinig met de stukken die hij in ruil had gekregen voor zijn dameoffer. Op de een of andere manier toverde hij echter zijn stukken buiten de witte pionnenketen en met prachtig spel bracht hij de witte koning in het nauw. In het laatste speeluur kon tegenstander Nicolas Lubbe uiteindelijk zijn koning omleggen. Een partij om in te lijsten en een ware kroon op een fantastisch wedstrijd van KC.

Persoonlijke uitslagen:

 
Kennemer Combinatie
 
 
SISSA
 
6,5
-
3,5
1.
Klein, D, (David)
2513
 
Lubbe, N. (Nikolas)
2499
1
-
0
2.
Wely van,L.F.A.M.(Loek)
2664
 
Bluebaum,M.(Matthias)
2641
½
-
½
3.
Ducarmon,Q.(Quinten)
2463
 
Foreest van,L.(Lucas)
2373
1
-
0
4.
Spoelman,W.A.(Wouter)
2572
 
Zaragatski,I.(Ilja)
2506
1
-
0
5.
Admiraal,M.(Miguoel)
2448
 
Kerigan,D.(Demre)
2344
1
-
0
6.
Kleijn,C.D.(Christov)
2443
 
Maris,I.(Ivo)
2362
1
-
0
7.
Lopez,J.(Jasel)
2281
 
Lai,H.T.(Hing Ting)
2400
0
-
1
8.
Duijn,R.(Rob)
2233
 
Kollen,Z.(Zyon)
2300
½
-
½
9.
Dek,L.(Lennart)
2290
 
Maatman,N.M.(Nick)
2339
0
-
1
10.
Kerkvliet,M.J.A.(Max)
2199
 
Koop,T.(Thorben)
2417
½
-
½

 

Onderwerp: