Druk Grand Prix weekend

Grand Prix weekend

 

Het was een schaakweekend die uit zijn voegen barstte. In de omgeving van Haarlem werd het afgelopen weekeinde volop geschaakt. Er waren jeugd Grand Prix's in Leiden (zaterdag), Zaandam (zondag) en ook in Amstelveen werd volop geschaakt met een NK Rapid, Kwalificatie voor de ABC jeugd en ook daar een jeugd Grand Prix en het Brain Wave Rapid toernooi waar ook de nodig spelers van Kennemer Combinatie aan deelnamen.

In Leiden waren vier spelers van Kennemer Combinatie actief (Luke en Jack Schoonenwolf, Liam Rooijakkers en Stefan van der Duijs). Drie van hen zelfs in één en dezelfde groep. In groep 4 was het Luke, Liam en Stefan er alles aan gelegen dat men hier niet zonder beker voor Kennemer Combinatie huiswaarts zou keren. Het werden er zelfs twee. Luke legde soeverein beslag op de eerste plaats en Liam won op basis van SB punten de beker voor de derde plaats. Stefan viste achter het net met één puntje minder dan Liam, maar ondanks dat, puik gespeeld van de Kennemers in groep 4. Jack had het zwaar in groep 1, met 2,5 punt in de eindrangschikking viel weinig eer te behalen.

Uitstekend Grand Prix debuut Chris Martherus

 

Het is jammer dat de Grand Prix's van de Leidse en Noord Hollande schaakbond weer in hetzelfde weekend vielen. Voor de Leidse schaakbond wordt altijd op zaterdag gespeeld en de Grand Prix toernooien voor de NHSB vinden altijd op zondag plaats. Dat is een beetje teveel van het goede als je in beide competitie's een mooie plaats in de eindklassering wil bereiken. Ondanks dat gingen Stefan en Liam vol goede moed naar Zaandam waar deze zondag de Grand Prix van de NHSB plaats vond. Luke en Jack waren hier niet van de partij want zij hadden verplichtingen op de Grand Prix van Amstelveen (schaakbond Groot Amsterdam). In Zaandam vergezelde Samuel Wilms en Chris Martherus Liam en Stefan. Net als in Leiden waren ook hier 13 groepen en ook net als in Leiden zaten Liam en Stefan samen in groep 4. De vermoeidheid was duidelijk speurbaar want zowel Stefan als Liam gaven hier onnodig punten weg in gewonnen stellingen. Stefan ondanks verlies tegen Liam dit keer een punt meer in de eindrangschikking, maar weer niet net genoeg voor een beker. Een vierde plaats voor hem en een vijfde plaats voor Liam. De bekers lagen hier voor het oprapen maar 14 partijen in een weekend gefocused blijven is ook niet niks.

Daarentegen was Chris nog fris en fruitig. Een vast gezicht op de vrijdagavond trainingen en nu eindelijk ook te bewonderen op zijn allereerste Grand Prix. Gelijk in groep 5 speelde Chris als een ervaren toernooitijger iedereen van de mat. Nog even wennen in de eerste ronde met een verliespartij, maar daarna werden al zijn volgende tegenstanders met speels gemak van het bord gemept. Een meer dan verdiende eerste plaats in deze groep. Dat smaakt naar meer!

Samuel speelde helaas onder zijn kunnen en wil dit toernooi snel vergeten om op de Grand Prix van Beverwijk op 16 december weer toe te slaan.

Onderwerp: