afbeelding van ronvw

Eerste gewin is kattengespin

(door Marcel Canoy)

Eerste gewin is kattengespin 
 
De eersten zullen de laatsten zijn, alle begin is moeilijk, zo gewonnen zo geronnen, wie het laatst lacht, lacht het best, één zwaluw maakt nog geen zomer en nu ben ik taalkundig wel uitgepoept om de pijnlijke 6-2 nederlaag van KC2 tegen de Waagtoren te sublimeren.
 
Met Esper en Pijpnaldo als vervangers voor afwezige Tyro (debuut in KC1) en Robnaldo (welverdiende vakantie) lagen we flink wat ratingpunten achter op onze tegenstrevers, maar we hebben voor hetere vuren gestaan.
 
De locatie was opmerkelijk. Omdat onze reguliere locatie door godbetere het dammers, ik herhaal: DAMMERS, was geconfisqueerd, weken we met dank aan Rob Oosting uit naar Spaarnelanden, alwaar normaal gesproken afval wordt gescheiden. Nu werden de bokken van de schapen gescheiden. Wij bleken de schapen.
 
Er was veel nieuw deze dag. Nieuwe speelzaal, nieuwe captain, nieuwe ervaring in de 2e klasse KNSB voor onze jongelingen, hernieuwd debuut van Pijpnaldo. Ook nieuw was dat de koffie (net als andere consumpties) gratis was en bij wijze van hoge uitzondering in een schaaklocatie nog drinkbaar ook. Ook nieuw was dat er een speler van KC3 in zijn onderbroek en sokken door de speelzaal paradeerde de hele dag. Het kon niet op.
 
Over de partijen kan ik vrij kort zijn. Captain Cook was het eerste klaar op bord 1. Hoewel hij een dik boek over de opening heeft, stond daar geen letter in van de opzet die wit koos, terwijl die toch gezond oogde. Na een opportunistisch pionoffer voor actief spel deed wit vier akelig nauwkeurige verdedigingszetten op rij en was het gedaan. (0-1)
 
Ome Jan volgde al snel. Hoewel hij aardig uit de opening leek te komen, was het beste er al van af toen hij materiaal inleverde. (0-2)
 
Op bord 3 speelde Gonogo een zeer degelijke pot waarin hij lang voordeel had, maar het bleek net niet genoeg om wit om te duwen. (½-2½)
 
Div speelde een licht suspecte variant maar nadat hij zijn paard wist te bevrijden kon het sloopwerk beginnen. Vakkundig werd het voordeel in een punt omgezet. (1½-3½)
 
Om de partijen van borden 5 en 6 te beschrijven zonder beledigend te worden moeten er zwarte balkjes gemonteerd worden om de privacy van de vier verdachten te beschermen. Ik hou het er maar op dat we uit deze partijen een halfje overhielden. (2-4)
 
Dan de jeugdige helden op de staart. Derk kwam erachter dat 8 uit 8 in het derde geen garantie op succes in het tweede is. Hij kwam lekker uit de opening en speelde het vervolg ook bekwaam totdat hij pardoes een centrumpion inleverde. De puntenmachine gaat aangezet worden vanaf ronde 2, gaat het gerucht. (2-5)
 
Tot slot Esper, na een lange manoeuvreersessie waarin wit aanvankelijk niet gek leek te staan, kwam zwart in tijdnood binnen over de a-lijn en dat bleek helaas fataal. (2-6)
 
We laten ons door deze prille tegenslag niet uit het veld slaan vanzelfsprekend. U hoort nog van ons. 

T Kennemer Combinatie 2 2113 De Waagtoren 2169 2 6
1. Marcel Canoy 2156 FM Danny de Ruiter 2322 0 1
2. Jan Bakker 2228 Frank van Tellingen 2282 0 1
3. Benjamin Go 2182 Frank Agter 2251 ½ ½
4. Daan in 't Veld 2185 Jos Vlaming 2159 1 0
5. Hugo Gorissen 2102 Jeroen Smorenberg 2148 ½ ½
6. Peter Pijpers 2037 Peter Hoekstra 2050 0 1
7. Derk Kouwenhoven 2022 Daan Geerke 2091 0 1
8. Esper van Baar 1989 Hebert Perez Garcia 2046 0 1
 

Onderwerp: