en weer een Grand Prix

van Elvira kreeg ik het volgende stukje:

De voorjaarsvakantie was bijna voorbij, maar eerst nog even meedoen aan een Grand Prix in Castricum. Er deden 83 schakers mee, verdeeld over elf groepen. Er waren acht Chesscoolers aanwezig op dit toernooi.

In groep 1 waren de bekende Chesscoolers weer aan het schaken. En wat was het spannend, de nummers 2, 3 en 4 uit deze groep scoorden alle drie vier punten (uit 7). Op basis van onderling resultaat werd Jurriaan tweede. Wat jammer voor Ivo, ook vier punten, maar toch de vierde plek. Quint had 3,5 punt en Mats anderhalve punt.

In groep 5 zaten twee Chesscoolers. Midas had goed gespeeld (5,5 uit 6) en werd daarmee eerste. Liam had 1,5 punt uit 6.

Stefan was er ook en ging weer met een beker naar huis. In groep 7 werd hij eerste (5 uit 6). Stefan had aan zijn vriend Samuel verteld dat schaaktoernooien leuk zijn en daarom was Samuel voor de eerste keer ook van de partij. Zijn opa uit Engeland heeft hem leren schaken. Wat knap, voor de eerste keer meedoen en meteen een beker winnen. Samuel werd derde in groep 9 (4 uit 6).

Na afloop nog even met de Chesscoolers op de foto, alleen Ivo was al naar huis. Op naar het volgende toernooi, dit toernooi is op zondag 18 maart in Heiloo.

Onderwerp: