Europacup: KC verslaat met 5-1 Albanië

Onze kopman David Klein nam zijn voortrekkers rol zeer serieus. Binnen twee uur liet hij Guxho kansloos. Na een vreemd begin met Kf1 en een kunstmatige rokade om het loperpaar te veroveren, ging het eigenlijk heel snel. Al Davids stukken kwamen tot leven en na een beslissende verzwakking in de koningsstelling van zijn tegenstander gemaakt te hebben, won David achter elkaar. Een lekker begin!

Quinten was als tweede klaar. Hij speelde een variant van het Frans waarin hij een pion offerde voor ontwikkelingsvoorsprong. Hij offerde nog een 2e en die zijn tegenstander ook aan nam. Daarna miste Q een wending alleen ging Mihasi niet goed verder en kreeg Q dominantie over de zwarte velden. Toen zijn toren binnenkwam met een rooklift was het eigenlijk klaar.

Het derde punt kwam van Daan in ’ t Veld. Hij speelde tegen een slappe maar taaie Albaniër. Met zwart kwam hij in het Siciliaans vrij snel lekker te staan. En in dame-eindspel met een pion meer ruilde Zenjai opeens dames! Zenjai dacht met een dooobraak het pionnen eindspel te winnen en ook Rini dacht voor een moment dat Div gepiepeld werd. Div had uitgerekend dat Zenjai geen doorbraak had. Puntje!

Miguoel Admiraal kwam 5 minuten na Div binnen. Zijn tegenstander speelde een Maroczy opstelling tegen de Taimanov. Op een gegeven moment veranderde Mihasi de structuur in Mig’s voordeel. Er speeldde twee Mihasi’s mee; vader en zoon. Mig speelde tegen de vader en Robnaldo tegen de zoon. Mig kreeg een positioneel voordeeltje. Desondanks stonden de stukken van Mihasi actief genoeg om de boel bij elkaar te houden. Na twee onnauwkeurige zetten van zijn kant begon Mig echter allerlei dreigingen te hebben, waardoor hij zich genoodzaakt voelde om een kwaliteit voor een pion te offeren. Vervolgens kwam er een eindspel waarin de kwaliteit voorsprong te veel bleek, en langzaam maar zeker haalde Mig het punt binnen zonder al teveel moeite. 4-0

Lennart Del speelde een partij die niet al te best was. Na een paar zetten in het middenspel realiseerde Dek dat hij eerder slechter stond dan beter. Afruil van stukken leverde niks anders op dan de bevestiging dat zijn tegenstander geen enkele intentie had om iets te ondernemen. Diep in het eindspel na ruim 5 uur en 70+ zetten kon Dek toch wat verzwakkingen uitlokken, waarna ik het paardeindspel gewonnen bleek. 5-0
Na ruim 5 uur spelen zien we opeens een gedesillusioneerde Rob Duijn de speelzaal uitkomen. Zijn tegenstander bood twee keer remise aan en Robnaldo bleef proberen. In een vlaag van verstands-verbijstering gaf Rob een toren weg. Zwaar balen voor onze nester en het team leeft mee.
Morgen staan we er tegen Zuricher Schachgenosse met Loek van Wely op bord 1.
Helaas zullen we het vanaf morgen zonder onze coach Edwin moeten redden. Moest eerst onze coach Rob Oosting afzeggen vanwege gezondsheids redenen. Nu vliegt Edwin morgen om 06:40 AM vanuit Belgrado naar huis door familie omstandigheden. Ed we denken aan je en zullen in jouw geest in ieder geval de Zuricher Schachgenosse verslaan!!!

Onderwerp: