Grand Prix zonder computer maakt slachtoffers

Zondag 17 maart, Heiloo. Het beloofde een goede schaakdag te worden. De Grand Prix van Heiloo was dan ook zo druk dat er tafels bij moesten. En buiten liet de zon zich zien. Iedereen in opperbeste stemming. Behalve de wedstrijdleiding. Het computerprogramma was in de war en de wedstrijden werden met ruim een uur uitgesteld. Dat was niet zo’n goed begin. Vanuit Kennemer Combinatie verschenen Jack en Luke Schoonewolf en Stefan van der Duijs aan de start. Uiteindelijk liep het slecht af met de computer-indeling, zodanig dat de indeling met de hand gedaan moest worden. En de klokken op 10min per persoon gezet werden om tijd in te halen. Dat werd een onrustige middag…

 

Met Luke en Stefan in groep 2 en Jack in het eerste gingen de heren uiteindelijk van start. Omdat er niet via de computer was ingedeeld, waren er ook geen tussenstanden te zien. Maar uiteindelijk was dat ook niet erg, want Luke en Jack struikelden hier en daar mede door de korte tijd en haalde het podium uiteindelijk (net) niet. Na de laatste ronde hield alleen Stefan een beker over aan dit toernooi. Winnaar in groep 2! Evengoed wilden (of moesten ze eigenlijk…) ze alledrie wel op de foto, want met tussendoor voetballen in het zonnetje werd het uiteindelijk wel weer een gezellige dag.

 

 

 

En nu is het afwachten of de scores wel als geldig opgevoerd zullen worden; er was in een paar groepen discussie over wie wel/niet een derde plaats bemachtigd zou hebben. De resultaten staan daarom ook nog niet op de NHSB-site. We wachten het af, al staat er wel weer een 1e plaats-beker in de prijzenkast van een KC-speler!

 

Op 7 april is het tijd voor de Grand Prix van Schagen. Een altijd mooi toernooi met ook een super GP. We gaan met zo veel mogelijk KC-ers naar dat toernooi, dus voor alle Talenten en Young masters: houd die dag vrij voor het (Super) Grand Prix van Schagen!

 

Olof van der Duijs

Onderwerp: