Jeugd Grand Prix toernooien

Er wordt dit seizoen door een flinke delegatie jeugdleden meegedaan met de Grand Prix toernooien in de omgeving. Er worden dan in een middag 6 partijen gespeeld tegen kinderen van gelijke sterkte. Een ontzettend leuke manier om met elkaar een gezellige dag te hebben en te schaken. Het is tegelijkertijd ook best spannend zo’n competitie want iedereen wil graag een beker winnen.  Ik kreeg onderstaand stukje van Elvira Dijkstra uit de Jeugdcommissie:

“Zondag 22 oktober was de tweede Grand Prix van de NHSB. De organisatie van dit toernooi  was in handen van Schaakvereniging Caïssa-Eenhoorn.  Er waren vijftien groepen, veel deelnemers dus! Van Chesscool waren er acht deelnemers,  Jurriaan, Ivo, Jaimy, Wouter, Liam, Midas, Mats en Quint. Leuk om te vermelden  dat één van de deelnemers van Chesscool toernooiwinnaar is geworden. Goed gedaan van Quint de Jong!  Ook Jurriaan, Wouter, Liam en Midas zijn in de prijzen gevallen. Jurriaan is derde geworden in groep 1, Wouter is derde geworden in groep 2, Liam werd derde in groep 7 en Midas werd derde in groep 10.

Zondag 19 november was de derde Grand Prix van de NHSB. De organisatie van dit toernooi was in handen van Schaakvereniging ‘Het Witte Paard’ uit Zaanstad. Er waren veertien groepen met daarin acht deelnemers. Van Chesscool waren er tien deelnemers: Dieuwke, Midas, Liam, Jonathan, Wouter, Ivo, Niels, Jurriaan, Mats en Quint.  Er zijn vier bekers gewonnen door onze schaakkanjers. Midas is derde geworden in groep 9, Ivo is eerste geworden in groep 2, Wouter is derde geworden in groep 2 en Mats is tweede geworden in groep 1.”

De volgende Grand Prix toernooien in de buurt zijn op zondag 3 december in Amstelveen en op zondag 17 december in Beverwijk. Meer informatie sturen we binnenkort per mail. Hopelijk gaan we ook dan weer met een grote groep van KC Chesscool naar deze toernooien!

Onderwerp: