KC 1 met hakken over de sloot

Geschreven door Paul de Ron
Om zicht te houden op het kampioenschap en mijn ongeslagen status als plaatsvervangend coach/reporter te prolongeren, moest er tegen Apeldoorn gewonnen worden.
Christov gaf als eerste het goede voorbeeld door tegenstander Sjef Rijnaarts vrij geruisloos van het bord te schuiven. Volgens Christov vooral omdat Rijnaarts blijkbaar zijn dag niet had en niet al te beste zetten deed.

Goed voorbeeld doet goed volgen zou je zeggen, maar helaas kwam Wouter tegen Nico Zwirs niet verder dan remise (noot: Zondag veegde Wouter in de Pro league Chess met zwart Magnus Carlsen van het bord!).  
Dat gold zeker niet voor Ilias, die zijn goede spel van de laatste maanden, tegen Tim Lammens geen vervolg kon geven, en redelijk overtuigend door zijn tegenstander van het bord werd gezet.

In een voor mij onduidelijke stelling, met bijna alle stukken nog op het bord, besloten Ali en tegenstander Kabatianski de vrede te sluiten. Dat laatste was zeker geen optie voor Mig, die Thomas Beerdsen als een python verslond: langzaam, maar dodelijk.  Hetzelfde gebeurde bij Jasel, maar dan als prooi van  oud Bloemendaler Frenk van Harreveld. En volgens Jasel geheel terecht: een slechte openingsbehandeling door Jasel leverde Van Harreveld positioneel voordeel op en uiteindelijk drie pionnen en het volle punt.
Quinten probeerde met de zwarte stukken tegen Stefan Kuipers voor de winst te gaan, maar moest uiteindelijk nog secuur spelen om het halve punt binnen te halen.
Gelukkig hebben we dan altijd Lennart nog achter de hand, die immer ogenschijnlijk kalm,  tegenstander Van de Oudewetering in het eindspel een belangrijke pion afsnoepte. Van de Oudewetering raakte hierna het spoor bijster en Lennart maakte het vervolgens keurig af. Met een stand van 3 1/2 tegen 4 ½ hadden we nog half punt nodig voor de zege, omdat David op bord 1 minimaal remise had. Nou wil het toeval dat Apeldoorn - net als KC - ook kabouters heeft en deze heet Max Warmerdam. Normaal gesproken staat Rob Duijn zijn mannetje wel tegen kabouters, maar deze spartelde behoorlijk tegen en wel zodanig dat Rob met een koning en 2 pionnen tegen koning, pion en paard zich heel nauwkeurig moest verdedigen om het halfje binnen te halen. Wat Warmerdam ook probeerde, Rob vond telkens de beste zet en Warmerdam zette zijn uitgeputte paard uiteindelijk op stal nadat de laatste zwarte pion geruild was: 4-5. Rob matchwinner!

Als laatste was David nog bezig tegen Merijn van Delft. David stond de hele partij beter tot gewonnen en dat laatste wilde hij nog wel bewijzen, maar na ettelijke schaakjes en pionnenwinst, bleek  hij ergens de winnende zet gemist te hebben en was remise wat restte.
Tot slot nog dank aan onze supporters Edwin en Wes, die hebben bijgedragen aan deze overwinning. Voor de liefhebbers: 10 maart naar Voerendaal (Limburg).

MuConsult Apeldoorn

Kennemer Combinatie

 
Gemiddelde Rating: 2349 Gemiddelde Rating: 2396 4½-5
Delft van, M. (Merijn) 2396 Klein , D. (David) 2504 ½ - ½
Beerdsen , T.A. (Thomas) 2436 Admiraal , M. (Miguoel) 2438 0 - 1
Zwirs , N.J.J. (Nico) 2364 Spoelman , W.A. (Wouter) 2563 ½ - ½
Rijnaarts , S. (Sjef) 2354 Kleijn , C.D. (Christov) 2456 0 - 1
Kabatianski , A. (Alexander) 2388 Bitalzadeh , A. (Ali) 2388 ½ - ½
Kuipers , S.C. (Stefan) 2483 Ducarmon , Q. (Quinten) 2483 ½ - ½
Oudeweetering van de, A. (Arthur) 2285 Dek , L. (Lennart) 2277 0 - 1
Harreveld van, F. (Frenk) 2141 Lopez , J. (Jasel) 2351 1 - 0
Warmerdam , M. (Max) 2361 Duijn , R. (Rob) 2176 ½ - ½
Lammens , T.J. (Tim) 2282 Lende van der, I. (Ilias) 2327 1 - 0

Onderwerp: