KC 3 terug naar de Promotieklasse

Twee jaar na degradatie keert KC 3 terug naar de hoogste klasse van de Noordhollandse Schaakbond! Door een 6 ½ - 1 ½ zege op Excelsior zijn we onbereikbaar geworden voor de achtervolgers. Het succes werd gevierd met een dikverdiende maaltijd bij de Chinees, samen met de grote jongens van KC 1 en 2.

In zijn dankwoord zette teamleider Frank Taylor met name de jeugd in het zonnetje. De 14-jarige Tyro Bekedam die op het zware bord 1 of 2 steeds beter op dreef kwam en ook tegen “Heemskerk” koelbloedig het volle punt pakte door achtergebleven pionnen het leven zuur te maken. Derk Kouwenhoven met 6 uit 6 de absolute topscorer van de hele 1e klasse B. Met rustig en bezonnen spel bracht hij de 4 – 0 op het scorebord, waarmee het kampioenschap van KC 3 officieel een feit was. En dan Bart Feltman. We weten allemaal dat Bart een uitgesproken voorkeur heeft voor een hoog bord. Hij heeft het lot op bord 8 echter manmoedig gedragen en bracht tegen Excelsior zijn persoonlijke score op liefst 5 ½ uit 6.

Vanzelfsprekend verdienen de overige teamleden eveneens alle lof. Zij behoren tot een andere generatie, met alle ervaring en wijsheid vandien. Voor Pieter Kroon bestond het seizoen uit een reeks doldrieste avonturen met wisselende afloop. Ditmaal ontsnapte hij met remise. Gerard Snijders hervond geleidelijk aan zijn goede vorm en komt door de overwinning tegen Excelsior weer in de buurt van een passende ELO rating. Rob Oosting had graag wat meer partijen willen spelen, maar we zijn dik tevreden als hij volgende seizoen opnieuw de volle 100 % haalt. Ondanks een plusscore had Frank Taylor zich méér voorgesteld van het seizoen. De keurige zege tegen de man met de hoogste rating van Excelsior maakte een en ander weer goed. Ad Hendrikse heeft wat weinig gespeeld om voldoende vastigheid te krijgen. Afgelopen zaterdag viel hij in een gezonde stelling ten prooi aan een lichte vorm van schaakblindheid. Ad kennende gaat dit ongetwijfeld weer goed komen.

Het basisteam van KC 3 is dit seizoen trouw opgekomen. We hebben op slechts drie invallers voor bij elkaar zes partijen een beroep hoeven te doen. Het betrof met name Edward Scholtens die met 3 uit 4 een wezenlijke bijdrage leverde en zich zaterdag als supporter liet zien. En verder Tim Roosink en Yashin van Kesteren. Ook deze onmisbare teamgenoten past een woord van dank!

Nu eerst nog onze sportieve plicht vervullen in de slotwedstrijd tegen Chess Society Zandvoort / Jopen en vervolgens uitkijken naar de rentree in de Promotieklasse. De tegenstanders kunnen de borst alvast nat maken.

Kennemer Combinatie 3 - Excelsior 6 1/2 - 1 1/2

Pieter Kroon - Martien Herruer 1/2 - 1/2
Tyro Bekedam - Frans Koopman 1 - 0
Gerard Snijders - Henny van Essen 1 - 0
Derk Kouwenhoven - Dirk Kruiper 1 - 0
Rob Oosting - Louis Witte 1 - 0
Frank Tayor - Marcel Duin 1 - 0
Ad Hendrikse - Ruud Eisenberger 0 - 1
Bart Feltman - Anton Mensink 1 - 0

Tekst Gerard Snijders en Frank Taylor

Onderwerp: