KC E1 stijgt boven zich zelf uit.

KC Chesscool E1 stijgt boven zichzelf uit

 

 


Edo Hustinx, Loek Frenaij, Daan Heus en Liam Rooijakkers (KC Chesscool E1)

 

 

Het E Team van Kennemer Combinatie heeft op het E Team kampioenschap van de NHSB voor een verassing gezorgd. Twee sterke spelers uit de E categorie waren helaas verhinderd en zo moest een onervaren jong team de klus zien te klaren zich te plaatsen voor het NK door bij de eerste drie te eindigen. Dat beloofde een lastige middag te worden. Voor Loek (nog maar een G’tje) was het zijn allereerste serieuze toernooi en hij is pas sinds een paar weken lid van een schaakclub. Edo, ook pas net lid, heeft in het Buurtschaak al laten zien een flink potje te kunnen spelen, maar ook voor hem was het ook zijn eerste echte toernooi tussen de ervaren toernooitijgers van HWP, Krommenie, Purmerend etc. Zo moest Liam (ook nog maar een G’tje) maar wel de meest ervaren speler van het viertal het team op het eerste bord aanvoeren. Daan op bord twee, ook met slechts één Grand Prix achter zijn naam maakte het viertal compleet.

In de eerste ronde mochten de jongens gelijk aantreden tegen concurrent Krommenie met de sterke broers Geldof in hun gelederen. Liam zorgde meteen voor een verassing door Wouter Geldof te verslaan en zo werd het eerste punt binnen gehaald door Krommenie op een gelijk spel te houden. Het huizenhoog favoriete HWP 1 was de volgende tegenstander. Een ijzersterke tegenstander met o.a. Floris Witlox, Cas Smets en Tjacko Bok die op jeugdige leeftijd al menig Grand Prix toernooi onveilig doen maken. Allen ook al een keer actief op een NK en een team dat bij voorbaat al kampioen was. Toch gaven onze jongens zich niet zomaar gewonnen. Liam liet Tjacko op bord 1 kansloos en ook Daan had de overwinning voor het inkoppen. Hij overspeelde Cas en had het punt met mat in twee al bijna binnen. Dit zag hij echter over het hoofd, Cas kon promoveren maar ging uiteindelijk door zijn vlag. Nog net een paar seconden voor de vlag viel, kon hij Daan zijn laatste pion eraf slaan en met alleen nog een loper te weinig materiaal om mat te kunnen zetten. Remise dus. Uiteindelijk nipt 2,5 – 1,5 verloren.


KC E1 bijt van zich af. Liam verslaat Tjacko!

Mat in twee. Daan ziet het over het hoofd, Tjacko ziet de bui al hangen.

 

Zo’n start van het toernooi gaf de burger moed. Er werd verder nog wel verloren van HWP 2, maar ook Purmerend werd op een gelijkspel gehouden. De overige tegenstanders werden verslagen. Met ingang van de laatste ronde stonden er maar liefst drie teams op de gedeelde derde plaats. Het aantal bordpunten was wel in het nadeel van onze jongens dus moest nog even alles uit de kast worden getrokken voor een zo goed mogelijk resultaat. Van vermoeidheid was geen enkele sprake en zo werd De Wijker Toren met maar liefst 4 – 0 aan de kant gezet. Dit had één bordpunt meer dan Krommenie in de eindrangschikking tot gevolg. Derde plaats en kwalificatie voor het NK in september in Rotterdam veilig gesteld! Het Witte Paard dat met maar liefst drie teams aantrad eindigde op de eerste en tweede plaats. Ook een prestatie van formaat.

Liam werd op bord 1 topscoorder met een fraaie 5 uit 7 op de voet gevolgd door Daan met 4,5 uit 7. Ook Edo en Loek eindigden het toernooi met mooie plusscores.

Goed gedaan jongens!!!!

De wederom uitstekende organisatie van dit toernooi was in handen van Chris de Saegher en de bevlogen Frank Tijdeman van de organiserende club ZSC-Saende. Zij hielden het tempo er goed in en hielden de jonge spelers op een onderhoudende manier goed bij de les. Zo was het niet alleen een succesvolle middag voor onze jongens maar vooral ook gezellig.

 

 

Kennemer Jeugd ook actief voor Leidse Schaakbond

 

De dag ervoor waren een aantal jeugd KC’ers trouwens ook nog eens succesvol op de GP in Voorschoten. De broers Jack en Luke Schoonenwolf, Stefan van der Duijs en Liam Rooijakkers waren hier actief.  Liam en Stefan lieten zich door één en dezelfde tegenstander de kaas van het brood eten maar eindigde toch mooi derde en tweede in dezelfde groep. Jack pakte de beker voor de derde plaats in groep 1. Mooie prestatie want het was weer een sterk bezette Grand Prix met maar liefst 16 groepen. Luke kwam in groep 4 net te kort voor een beker en eindigde in deze groep op de vierde plek.

Al met al weer een uitstekend schaakweekend voor de jeugd van Kennemer Combinatie. Dat belooft veel goeds voor het aankomende kampioenschap voor D en C teams in Zwaag op 31 maart.

 

Onderwerp: