KC-ers op ONJK

De hitte die het land begin augustus teisterde was ook in Borne, het strijdtoneel voor het Open Nederlands Jeugd Kampioenschap, nadrukkelijk aanwezig. In de sporthallen van 't Wooldrik konden rustig nog een paar graden erbij worden opgeteld en met 315 schakers uit onder meer Nederland, Duitsland, België en Denemarken kon men dus met recht spreken over een verhit strijdtoneel. De tropische omstandigheden weerhielden de jeugdige schakers er niet van om de strijd aan te gaan om de titel Open Nederlands Kampioen in de verschillende leeftijdscategoriën. Sterker nog, het aantal deelnemers was ook dit jaar weer hoger dan voorgaande jaren, 315 spelers waren er van de parij waar dat er enkele jaren geleden nog 230 waren. De afvaardiging van Kennemer Combinatie was dit jaar waarschijnlijk iets minder. Slechts vier spelers gingen in Borne voor de prijzen. Mirthe Hatzmann en Mats de Jong in de C categorie. Quint de Jong in de E categorie en Liam Rooijakkers in de H categorie.

Mirthe speelde een goed toernooi, in een sterk deelnemersveld hoefde zij maar twee nederlagen te incasseren, maar na een sterk optreden op het afgelopen NK had ze misschien toch op iets meer gehoopt dan een twintigste plaats. Maar van de 68 deelnemers in deze categorie toch geen gek resultaat. Mats had een halfje minder dan Mirthe en eindigde op de 32 ste plaats.

Beter verging het Quint in de E groep. In deze categorie werden maar liefst 13 partijen gespeeld. Na acht ronden stond Quint met een mooie score van 6 uit 8 zelfs gedeeld eerste, maar na vier remises in de laatse vier ronden moest hij toch genoegen nemen met een zesde plek, natuurlijk ook niet iets om je voor te schamen.

Liam kon afscheid van het toernooi nemen met een mooie beker op zak. Met 7 uit 9 werd een gedeelde tweede plaats veilig gesteld. Net als op het NK Pupillen was ook hier Luna Huang een maatje te groot en ging met 9 uit 9 met de beker voor de eerste plaats aan de haal.

 

Onderwerp: