KC veegt AAS van de mat

Aalsmeer uit, altijd lastig. Terwijl de captain van de tegenstrevers met een bondig proza aankondigde dat parkeren, qua nog populairder dan Amsterdam kennelijk, er niet inzat in Aalsmeer, wisten de matadoren van KC2 toch moeiteloos op tijd en in vol ornaat de wonderlijke Doopgezinde Kerk te betreden. Diverse woordspelige gedachten maakten zich meester van mij voor aanvang, maar ik wist mij te vermannen en de ongelijke strijd kon beginnen.

De arme bollenkwekers zouden deze memorabele dag een pakkie broek krijgen die hen nog lang zal heugen. Als eerste was FM Rini klaar. Nadat hij braaf had geïnformeerd bij de captain of hij remise mocht aannemen (zoek het zelf even uit), converteerde hij zijn glad gewonnen stelling zoals een prof betaamt. (1-0).

Al gauw volgende zijn buurman Ome Jan het goede voorbeeld. Nadat zijn tegenstander zich tegoed deed aan een vergiftigde pion, werd de arme sloeber in rap tempo ontmand. (2-0)

Geïnspireerd door dit prille geweld, deed Captain Cook een duit in het zakje. In een zoals te doen gebruikelijk obscure opening raakte de witspeler op een gegeven moment het spoor bijster en een sobere nul was zijn deel. (3-0).

Hier zou het niet bij blijven. In tijdnood deed Gonogo weer wonderen met zijn trukendoos (4-0), terwijl Robnaldo oude tijden deed herleven met een zwierige koningsaanval (5-0). Ondertussen had Derk een bizarre Kh8 van zwart hard afgestraft (6-0) en hield Tyro een spannende pot met wederzijdse kansen op remise (6,5-0,5). Straftraining is aangekondigd voor Tyro.

Als laatste de held van de dag Talentafaan die een tijdrekkende Duitser tegen zich wist, die na ellenlange martelpraktijken en een Schwalbe links en rechts toch in het stof beet. (7,5-0,5). Eat that.

Eerlijkheid gebiedt alhier te verklaren dat de werkelijkheid net andersom was. Maar dat is een detail.      
   

Onderwerp: