KC versterkt positie in Meesterklasse

HMC tegen KC in Rosmalen

Kennemer Combinatie heeft haar koppositie in de landelijke Meesterklasse versterkt. In Rosmalen werd met maar liefst 7,5 - 2,5 gewonnen van HMC. Het achtervolgende Groninger Combinatie morste belangrijke punten bij Rotterdam, terwijl LSG nipt won van HWP Sas van Gent. KC leidt de competitie en wordt op vier bordpunten gevolgd door respectievelijk Groningen en LSG. Zowel LSG als Groningen zijn nog tegenstanders van KC, er is dus nog niets beslist.

Lange tijd zag het er in Rosmalen op zaterdag 4 februari naar uit dat er misschien wel een gelijkspel uit de bus zou rollen. Quinten Ducarmon remiseerde snel in zijn partij tegen Twan Burg en een snelle winst van Christov Kleijn tegen Rob Schoorl werd al snel weer gecompenseerd door een onverwachte en relatief snelle nederlaag van Loek van Wely tegen Tycho Dijkhuis. Dijkhuis kreeg alle lof voor een vernietigende koningsaanval op King Loek. Met de remise van Ali Bitalzadeh tegen van der Stricht was het na 3 uren schaken 2-2 en dat bleef lange tijd op het scorebord staan. Met vage stellingen bij Ilias van der Lende en Rob Duijn was er een periode in de wedstrijd dat het er allemaal nog niet echt rooskleurig uitzag. Totdat Miguoel Admiraal de ban brak door uit een slechtere stelling en met wat medewerking van zijn opponent de 3-2 voorsprong te forceren. Vanaf dat moment ging er van alles verkeerd aan de kant van HMC. Het resulteerde in winsten voor Lennart Dek (4-2), Wouter Spoelman (5-2), David Klein (6-2) en Ilias van der Lende (7-2) en in ene was de wedstrijd gespeeld. Rob Duijn verdedigde een pionnetje achter tot een degelijke remise en bepaalde daarmee de eindstand op 7,5 - 2,5 voor Kennemer Combinatie.

De volgende ronde begint de competitie pas echt. Dan speelt KC tegen één van de favorieten voor de titel. Coach Robert Oosting is op zijn hoede: "LSG heeft mijn inziens het sterkste team. Wij staan met wat geluk bovenaan, maar ondanks dat zie ik hen als de favoriet voor de titel. Vorig jaar verloren we met maar liefst 7,2-2,5 van hen. Maar we zullen ons zo goed mogelijk verdedigen." Concurrent Groninger Combinatie speelt op 4 maart tegen SISSA. Spanning dus nog volop in de Meesterklasse. 

Onderwerp: