KC wint massakamp met Apeldoorn (nipt)

Terwijl het eerste van KC zijn minieme kansen op de prolongatie van het nationaal kampioenschap overeind hield met een zwaarbevochte zege op MuConsult Apeldoorn 1, deelden de reserves de punten in een gevecht om des keizers baard. Op de heenweg sloopte onze auto de andere auto met de slimste mens app. Even de geest scherpen. 

Met de puntendeling mochten de bezoekers blij zijn. Maar zoals het vaak gaat, het omgekeerde is ook waar. Heel verheffend was het allemaal niet, dus gemiste kansen waren er genoeg. Zo stond Daan (bord 1) de hele partij ongeveer gelijk, maar ging hij te ver in een winstpoging die er nooit was. Zonde. (0-1)

Ook zonde was de partij op bord 2 van Edwyn die zijn draai in KC2 nog niet heeft weten te vinden. Nadat de openingsproblemen soepel waren opgelost, won hij een kwal met
een schitterende kruispenning. Om vervolgens in het eindspel te gaan knoeien en alsnog te verliezen. Bah. (0-2)

Bij Ome Jan zag ik op bord 3 weer positioneel mooie dingen gebeuren. Zwart werd vakkundig opgescheept met een grafloper en ander insnoermateriaal werd aangerukt. Maar zwart offerde een kwal terug en ontsnapte aalglad toen Jan in tijdnood zich f4 meende te kunnen permitteren. Toen moest onze man nog oppassen, maar dat deed hij. Tsja. (0.5-2.5)

Bord 4 had Captain Cook voor zichzelf bedacht en de ongebruikelijke opening leverde als vaak tijdwinst en een comfortabele stelling op, die volgens de computer voortdurend tussen -0,5 en -1 varieerde. Rond zet 30 overschatte ik mijn kansen en blunderde flink waardoor wit glad gewonnen kwam te staan.  Mijn enige hoop was een paard op c4 dat daar heel parmantig in de weg stond. Zodanig dat mijn tegenstander snode plannen had om het ding weg te offeren met winst. Een goed plan, alleen de knullige uitvoering kostte een dame. Oeps. (1,5-2,5)

Bord 5 ging Gonogo weer het nodige offeren voor vage kansen. Hele vage kansen. Ik zag op een gegeven moment gewoon een stelling waar zwart twee volle pionnen voor stond, zonder het begin van een aanval voor wit. Maar ja, Go blijft Go en toverde in tijdnood toch een remisekonijn uit de hoge hoed. Hoera. (2-3)

Derk speelde aan bord 6 een uiterst curieuze partij. Hij had nog nauwelijks een paar stukken neergezet op normale velden toen wit met een supercryptisch pionoffer aan kwam zetten. De pointe was dat de dames geruild werden en wit een pion achterstond zonder compensatie. Geheel vrijwillig. Derk moest nog wat zwoegen, maar het resultaat stond nooit ter discussie. Apart. (3-3)

Tyro (bord 7, u herkent het patroon inmiddels vast) speelde een partij uit één stuk. Jawel dat kwam ook voor vandaag. Na de opening werd duidelijk dat zwart later zou komen met de aanval dan wit. De man probeerde een wanhopig pionoffer, maar toen kwam de aanval van wit alsnog eerder met een pion meer. Nadat zwart nog wat trucjes leek te hebben, maar Tyro goed op bleef letten, kon onze kaboutermans een punt drukken. Jawohl. (4-3)

En dan het debuut van Bart ‘metalman’ Feltman die op bord 8 Max moest doen vergeten. Niet het gedroomde debuut, want hij werd behoorlijk hardhandig ingesnoerd en uiteindelijk genadeloos opgeveegd. Ik kan er niet meer van maken Bart. Er komen betere momenten voor je in de KNSB. Snif. (4-4)

Zoals te doen gebruikelijk werd er in een Chinees afgebierd. Voordeel: er was ruimte voor 18 man. Nadeel: dat was niet voor niets. Om met Jacobse en van Es te spreken (even een linkje voor de jongere lezertjes): “Mag ik ’n téiltje want dan ken de Chinees nàar buite!’. Ik ga volgende keer maar weer eens op Tripadvisor kijken want die vette zoute rommel voer ik thuis niet eens aan de kat. The Cook heeft gesproken.         

Onderwerp: