KC1 slaat terug

De ontluisterende nederlaag in de eerste ronde betekende dat KC1 zich geen misstap kon permitteren. Dat gold des te sterker aangezien we op bezoek moesten bij regerend landskampioen LSG. Coach Loek had dan ook alle verloven ingetrokken. Voor zichzelf en Jorden was dat enigszins problematisch, aangezien zij Nederland vertegenwoordigden op de Olympiade. Gelukkig kon er tussen het WK Jeugd en de Olympiade nog net een vooruitspeelmoment gewurmd worden. Jorden luisterde zijn KC-debuut op met een overwinning, waarna Loek niet kon achterblijven.

Dan de echte wedstrijd van zaterdag. Alsof een 2-0 voorsprong al niet riant genoeg was, kregen we meteen ook de 3-0 in de schoot geworpen. Bord 1 van LSG was leeg en bleef leeg zodat Wouter onverrichter zake weer naar huis kon. Waarom er geen LSG-er achter het bord verscheen kon ook de teamcaptain van LSG niet vertellen. Diezelfde teamcaptain kwam niet veel later remise overeen met Miguoel in een Italiaanse partij waarin het evenwicht nooit werd verbroken. Liam liet vervolgens zien waarom je je ook in de Meesterklasse aan de Gouden Regels moet houden: een pion was een kleine investering om de stelling open te breken en niet veel later gooide tegenstander Mark van der Werf de handdoek.

Om half 4 al een 4,5-0,5 voorsprong: dat kan toch niet meer fout gaan? Toch had LSG nog hoop. Ilias stond immers een stuk en een pion achter, Lennart was in de keepmodus beland, bij Quinten leek het alle kanten op te kunnen, David stond een pion in het krijt en Jasel had moeite om zijn goede stelling te verzilveren. Een 'Wonder van Leiden' bleef echter uit. Lennart hield de boel bij elkaar en tikte een halfje binnen. Quinten ging met gelijke materiaalverhouding de tijdsnood in en kwam er met een kwaliteit en pion meer uit. Niet veel later gaf zijn tegenstander op. Michiel Bosman overzag wat smerige trucs van David en verloor een stuk en de partij. Ilias had inmiddels drie pionnen voor het stuk en sloeg zelfs nog een remise-aanbod af. Uiteindelijk bleek een puntdeling het maximaal haalbare. Jasel probeerde ten slotte nog water uit steen te persen, maar Arthur Pijpers bleek te taai.

Het einverdict was zodoende een mooie 8-2 overwinning. Daarmee zetten we onszelf weer op het goede pad. 3 november is de volgende wedstrijd uit tegen Zuid-Limburg. 

Persoonlijke uitslagen:

LSG IntelliMagic

Kennemer Combinatie

   
Gemiddelde Rating: 2391 Gemiddelde Rating: 2471   2-8
Jens , A.J. (Jelmer) 2428 Foreest van, J. (Jorden) 2634 z-w 0 - 1
Wessel van, R.B.W. (Rudy) 2389 Wely van, L.F.A.M. (Loek) 2649 w-z 0 - 1
NO 0 Spoelman , W.A. (Wouter) 2556 z-w 0R - 1R
Bosman , M.J.T. (Michiel) 2379 Klein , D. (David) 2494 w-z 0 - 1
Haastert van, E.P.C. (Edwin) 2438 Admiraal , M. (Miguoel) 2468 z-w ½ - ½
Werf van der, M.J. (Mark) 2374 Vrolijk , L.N. (Liam) 2429 w-z 0 - 1
Pijpers , A. (Arthur) 2483 Lopez , J. (Jasel) 2327 z-w ½ - ½
Jong de, J.W. (Jan-Willem) 2424 Ducarmon , Q. (Quinten) 2492 w-z 0 - 1
Wiersma , E. (Eelke) 2338 Lende van der, I. (Ilias) 2353 z-w ½ - ½
Roobol , M. (Martin) 2263 Dek , L. (Lennart) 2304 w-z ½ - ½

Onderwerp: