KC2 ontsnapt aan 8-0 na kaboutergenocide

Kent u deze mop? Komt iemand in een bos Sneeuwwitje tegen met drie dwergen. Huh? Ik dacht dat er zeven dwergen waren? Klopt, McKinsey is langs geweest. Zo voelde ik me een beetje. Iemand kwam een eenzame Captain Cook tegen, want de Eenhoorn had genocide op al zijn kabouters gepleegd.

En het was een half wonder dat de Cook er nog levend bijliep want zijn tegenstander ging na een spannende pot pardoes door zijn vlag in gewonnen stelling. Stel je voor de twee koplopers spelen tegen elkaar, alles gewonnen met goede cijfers. En wij verliezen dan met 8-0. Au. En het was niet geflatteerd. De heren van Caïssa Eenhoorn lieten deze dag zien dat zij duidelijk sterker waren dan wij en nu zwaar favoriet voor de titel zijn.

Gonogo had op 1 een scherpe stelling, normaal een kolfje naar zijn hand, maar het was zwart die toesloeg. Een offer van Go mocht geen baat hebben. (1-0)

Ook Div zat aan de verkeerde kant van offers. Zijn tegenstander voerde een klassieke koningsaanval, DiV had wel de damevleugel gesloopt, maar een stukoffer van wit werkte nu wel. De man tikte het heel bekwaam uit. (2-0)

Op drie hadden we Esper van KC3 geleend die een zieke ome Jan verving. Hij mocht meteen tegen een FM opboksen. Aanvankelijk ging dat prima en Esper had een klein voordeeltje. Toen hij iets te slap speelde moest hij afwikkelen na een minder eindspel dat uiteindelijk na veel gefriemel verloren bleek. (3-0)

Ook op vier was het huilen. Hoewel wit een incorrecte afwikkeling koos in het middenspel draaide Edwyn helaas de zetvolgorde om waardoor hij in een lastig eindspel belandde. Daar is Daan Zult te goed voor. Edwyn kreeg nog wel even billenkoek van Captain Cook voor het ten onrechte doorspelen met 7 dames 4 torens en 11 paarden achter.  Hij gaf op omdat hij geen nieuw notatiebiljet wilde halen. Dat gaat volgend keer anders. Maar hij is nog jong en we kunnen er nog om lachen. (4-0)
Max op vijf deed het aanvankelijk heel goed. In een zeer complexe stand wist hij knap overeind te blijven en een solide pion voor te blijven. In tijdnood ging het helaas helemaal mis en ook onze Max werd soepel uitgetikt. Wat een leed. (5-0)

Ook Tyro deelde in de malaise door vanuit de opening af te wikkelen naar een passieve stand die uiteindelijk niet houdbaar bleek. Nooit echt meegedaan en dus geen kans laten zien wat voor groot talent je hebt. Da gaat volgende keer anders. (6-0)

Over Cook is al genoeg gezegd, maar een punt is een punt en de 100% wordt met liefde en tederheid gekoesterd (6-1).

Derk op bord 8 deed in een normale stelling pardoes het atypische a5. Zat best een goed plan achter alleen kon a5 gewoon niet omdat hij een pion op b6 moest inleveren na een vrij simpele truc. Toen Derk ook niet op het optimale tegenspel vond, kon wit oogsten en de kabouterslachting voltooien. (7-1)

In het Indiaas restaurant achteraf gaf Cook nog een spoedcursus op tijd opgeven. Geheel onnodig want mijn kabouters hoeven volgende keer helemaal niet op te geven!

Onderwerp: