KC2 pakt broodnodige eerste punten

Na het debacle tegen AAS uit de vorige ronde, was het zaak in ronde 3 tegen Max Euwe 2, een van de elozwaksten van de poule, om orde op zaken te stellen. Dat lukte! Verzwakt door de afwezigheid van Europacupfighters Div en Robnaldo, maar versterkt door supersub Jasel de Gesel, begonnen we aan het karwei.

Voor het eerst in het jaar kon ik halverwege gerust rondlopen bij de borden. Op vrijwel alle borden hadden we minimaal een gelijke stand en soms zelfs veel meer.

Jasel op bord 1 won al vrij snel een stuk, en hoewel de witspeler nog van alles probeerde, gaf Jasel geen krimp en incasseerde kalm het punt, 3 uit 3 al dit jaar.

Ook hernieuwd talent won vrij vlot materiaal waar weinig tegenover stond. We schreven een 2-0 voorsprong en er leek meer in het vat te zitten. De sloopkabouters waren hun tegenstanders hardhandig aan het afdraken, Ome Jan had een rommelige stelling maar wel beter voor wit en captain Cook had een beter ogend eindspel bereikt.

Plots ontstond spanning toen Pijpnaldo vergat zijn klok in te drukken en door zijn vlag ging en Go gevierendeeld werd door een geheel ontketende Mariska de Mie die zichtbaar genoot weer eens op haar oude nest terug te zijn (de deur staat altijd open :) ).  

De rust keerde na de tijdnoodfase terug. De kabouters maakten hun sloopwerk vakkundig af, hulde. De oude mannen deden vervolgens een remise om de vis op het droge te slepen. 5-3, ik kan er mee leven. Ik hoop de volgende wedstrijd wel weer eens met een team in vol ornaat te mogen aantreden.
 

Onderwerp: