KC2 trapt af met remise tegen Amersfoort

Ondanks dat we behoorlijk verzwakt waren (Daan en Esper in KC1 en Robnaldo ergens op een strand) waren we toch ratingfavoriet tegen Amersfoort dat ook enkele spelers moest missen. We hebben het niet waargemaakt omdat ons ratingsurplus aan de vier staartborden niet verzilverd werd.

Een pluspunt is dat we in de Kennemersporthal speelden. Wat mij betreft een verbetering ten opzichte van het Denksportcentrum al waar de uitbater om meer geld binnen te harken de WCs heeft uitgerust met louter warm water. Dit om te verhinderen dat mensen water op de wc drinken. Dit soort mensen bestaat dus echt..De sporthal bracht de club vooralsnog geen geluk want de andere KC teams werden er dramatisch afgemept.

Op bord 1 een hernieuwde Rini die op solide wijze zijn damevleugelmeerderheid uiteindelijk over de streep kon drukken.

Ook op bord 2 deed Edwyn wat ome Elo hem had gevraagd, maar dat ging minder gestroomlijnd dan bij Rini. Ik heb het niet precies meegekregen maar naar verluidt implodeerde de zwartspeler in tijdnood in een iets betere stand. So far so good.

Netjes waren ook de remises van Tyro op bord 3, die de hele partij iets minder stond maar stug keepte, en van ome Jan op bord 4 die een grafloper had, maar met een blauw oog ontsnapte. Maar toen begon het leed.

Op borden 5 en 6 hadden we een flink ratingoverwicht maar verloren we met 2-0. Gezegd moet worden dat beide 1900 mannen van Amersfoort konden terugkijken op behoorlijk goede partijen. Benjamin kon niet goed overweg met een ongebruikelijke aanpak in de opening en kwam nooit echt los. Cook was kansrijker. Hij speelde zwierig op de koningsaanval en dat liep eigenlijk best lekker, maar een verkeerde paardterugtocht strooide roet in het eten waarna zwart snoeihard counterde naar een punt.

De jeugd hield het droog op borden 7 en 8. Voor Gilian Honkoop een debuut in KC2. Gilian speelde alsof hij nooit anders gedaan had in zijn leven dan KNSB spelen. Een hele solide plusremise, maar echt meer zat er net niet in. Derk probeerde in een lopereindspel ijzer met handen te breken en moest nog oppassen dat hij niet te ver ging. Gelukkig geloofde zwart het ook wel zodat de vredespijp ook daar gerookt kon worden.

Volgende keer op oorlogssterkte mannen!  

Onderwerp: