afbeelding van ronvw

KC3 deelt in malaise op eerste speeldag (update!)

 
Na twee jaar ploeteren in de onderbond, zijn we terug in de derde klasse KNSB. Jazeker, geen drukfout, door ingrijpen van hogere machten mochten we een klasje overslaan. Nu is de vraag, moeten we daar blij mee zijn? Natuurlijk is het fijn om wat meer tegenstand te krijgen…maar dan moet KC3 wel over de de vaste selectie kunnen beschikken. Maar verjaardagen, zaterdagwerk, vakantie en andere smoezen in de teams KC1, KC2 en ja laten we eerlijk zijn, vooral in KC3 leidden er toe dat we met drie invallers aan de bak moesten tegen een van de sterkste tegenstanders in de klasse (Leiderdorp). Het arme KC4 werd daarvoor leeggeplukt en moest aantreden met een fantasieopstelling. Laten we volgende ronde een voorbeeld nemen aan spelers als Edward die ondanks het overlijden van zijn moeder "gewoon" achter het bord verscheen.

Dan de wedstrijd tegen Leiderdorp. Gezien het ratingverschil was een flinke nederlaag te verwachten en zo geschiedde. Vlad (6) en Jonathan (8) werden redelijk kansloos naar de slachtbank geleid. Tussen hen in maakte Robert een solide remise. Hij liet zich wederom inspireren door het ratingverschil van meer dan 200 punten. 
Peter zat tegen een nog grotere berg ELO aan te kijken. Een GM op bord 2 van de derde klasse, het blijft wennen. Hij speelde een prima partij, en stond gewoon beter na de opening. Maar ja, het speelt toch door je hoofd tijdens zo'n partij, een grootmeester…die zal toch wel gezien hebben dat…als ik nou afwikkel naar een eindspel dan….Lang verhaal kort, het werd een nul. 
Gerard liet na afloop alleen de opening en het vroege middenspel zien, fases waarin hij goed in de partij zat. Het slot werd echter met de mantel der liefde bedekt. 
Ook Edward moest er helaas aan geloven, na een ingewikkelde partij met kansen voor beide partijen. In het middenspel wierpen de spelers zoveel pionnenhebels op dat de neutrale toeschouwer er hoofdpijn van kreeg. Toen de muren naar beneden kwamen was de sterke witspeler gelukkiger, of gewoon handiger.
En ja we hebben we het lekkerste voor het laatst bewaard. Puntjes voor Hugo en Ron. Bij Hugo (1) het routineverhaal. Pion weggeven, dan pas beginnen te schaken. De tegenstander liet zich een stuk ontfutselen en dat was dat. Gaat Hugo de 2100 in? 
Zelf had ik een lekker potje tegen Martijn Otten. In een stelling die me eigenlijk niet zo beviel begon mijn tegenstander een vrij suicidale actie. De witte stukken kwamen op beide vleugels tot maximale werking. Ik geloof niet dat ik het efficient afmaakte maar ach, een punt is een punt zoals een bekende FM pleegt te zeggen.

Zo dropen we af met met een 2.5-5.5 nederlaag. De andere teams bakten er helaas ook niet veel van. "Betreden op eigen risico", stond er nog zo geschreven bij het betreden van de speelzaal. 
Volgende wedstrijd moeten we er staan. Geen zin in de vierde klasse komend jaar.  
 
Kennemer Combinatie 3 – Leiderdorp 2½-5½
Gorissen , H. (Hugo)       2092     Corstjens , R. (Rolf)                     2064     1 - 0
Pijpers , P.J. (Peter)        1978     Brandenburg , D.A.N. (Daan)      2473     0 - 1
Scholtens , Edward         1953     Tabak , S.R. (Stefan)                   2179     0 - 1
Wezel van, R. (Ron)        2050     Otten , M. (Martijn)                      2108     1 - 0
Snijders , G.J. (Gerard)   1953     Rijn van, G. (Giel)                        2148     0 - 1
Omota , V. (Vlad)            1899     Bekker , M. (Michael)                   2083     0 - 1
Oosting , R. (Robert)       1877     Bemmel van, K. (Koert)               2092     ½ - ½
Kleuver de, Jonathan      1935     Werf van der, J. (Joël)                 1903     0 - 1
Gemiddelde Rating:         1967     Gemiddelde Rating:                    2131    

Onderwerp: