Kennemer Combinatie landskampioen 2017

Kennemer Combinatie 1
In een stampvol denksportcentrum in Bunschoten is Kennemer Combinatie landskampioen geworden. In de laatste ronde van de zogeheten Meesterklasse, de Eredivisie van de schaaksport, won KC van het sterke Groningen. Het is voor het eerst in de geschiedenis dat de landstitel naar een club uit Haarlem gaat. De titel is tevens een bevestiging van het succesvolle jeugdbeleid van Kennemer Combinatie. De landstitel geeft KC ook recht op deelname aan het EK, later dit jaar.
 
Over de wedstrijd in Bunschoten zelf valt weinig expliciet op te merken. Op de witborden deden IM Quinten Ducarmon, GM Wouter Spoelman, IM Miguoel Admiraal en Lennart Dek (binnenkort ook Fidemeester) precies wat ze moesten doen, namelijk winnen. GM Loek van Wely, GM David Klein en IM Christov Kleijn voegden er remises aan toe, waardoor de eindstand 5,5-4,5 op het scorebord kwam. LSG uit Leiden behield ondanks verlies tegen Charlois de tweede plek.  SISSA uit Groningen eiste de derde plaats voor zich op.
 
Kennemer Combinatie onttroont met deze landstitel En Passant, dat in 2013, 2014 en 2016 landskampioen was. De landstitel betekent tevens een overwinning voor het topsportbeleid in Haarlem, waarbij KC de breedtesport en topsport met elkaar weet te combineren en talentvolle jeugd kan doorstromen naar meesterlijk niveau. KC won vorig jaar ook de fel begeerde KNSB beker en is daarvoor ook dit jaar nog in de race.

Een gedetailleerde eindstand volgt zo spoedig mogelijk.

 

Onderwerp: