KingLoek: Nederlands Kampioen internet 2018 pakt ook laatste hoofdprijs van het jaar.

De oudste deelnemer arriveerde maar net op tijd met piepende banden voor de traditionele Klein Cup. Hij kwam stroef op gang met een nipte schwindel tegen Lennart Dek, maar ging uiteindelijk toch met de eeuwige roem naar huis. In een zinderende finale moest hij met zwart winnen van gastheer GM David Klein. Loek van Wely sloeg keihard toe op g2 en maakte zijn KingLoek status andermaal waar. In zijn dankwoord roemde Loek naast de voortreffelijke organisatie zijn minitieuze voorbereiding op dit prestigieuze toernooi.

 
Door de smadelijke nederlaag in de slotronde zakte David naar plaats 3, aangezien een ontketende Miguoel Admiraal in de laatste ronde zijn Santpoortse strijdmakker Ilias van der Lende vernietigde en David op bordpunten voorbij ging. Jasel Lopez beschwindelde met zijn blanke verdedigers Lennart en eindigde zo 4e. Onderin hadden Ilias, Pieter Roggeveen en Lennart het zwaar en snoepten vooral van elkaar punten af. 
 
Eindstand 
 
1. GM Loek van Wely -  9 MP
2. IM Miguoel Admiraal - 8
3. GM David Klein - 8
4. FM Jasel Lopez - 7
5. Pieter Roggeveen - 4
6/7. FM Lennart Dek & FM Ilias van der Lende - 3
 
Toernooidirecteur, gastheer, sponsor en hoofdorganisator Klein heeft na dit overweldigende succes inmiddels toegezegd de volgende editie van de Klein Cup een waar spektakel te maken. De locatie is inmiddels voor 28 december 2019 vastgelegd. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. Komt dat zien!

Gr.
Poch

Onderwerp: