Met eenvoudige overwinning van KC1 op Duits Voerendaal stijgen we naar plaats 2.

Op zaterdag 10 maart 2018 werd ronde 7 van de meesterklasse gespeeld, maar omdat er dit weekend ook Bundesliga was konden Wouter en Loek niet meedoen. Gelukkig kwam dit Voerendaal goed uit en waren zij bereid om 2 partijen vooruit te spelen. Nadeel was dat dit alleen op donderdagavond 8 maart kon en dat het in Voerendaal (230km vanaf Haarlem) was en dat Wouter die avond moest werken. David kwam het wel goed uit en zodoende speelden Loek en Wouter op donderdagavond al hun partijen. Loek speelde tegen de Duitse GM Levin en liet zien hoe je zoiets professioneel aanpakt. Langzaam werd de druk op gevoerd en om 1 uur ’s nachts was het punt binnen. David deed het met minimale middelen, maar kwam toch steeds beter te staan. Doordat hij de wending Ta3 over het hoofd had gezien moest hij nog hard vechten voor remise, maar in de wetenschap dat hij naar huis moest lopen als hij zou verliezen, gelukkig voor hem lukte dit.
 
Zaterdag begonnen we dus met een voorsprong aan de wedstrijd. Ali tegen zijn oude club en hij had er zin in. Of het iets met schaken te maken had weet ik niet. Was meer goochelen voor gevorderden en het zal zeker niet allemaal correct geweest zijn. Met ruim 400 ratingpunten meer was het alsnog snel beslist. Lennart zat naast Ali en zag het allemaal aan. Lastige stelling, maar hij kon een gedwongen remisestelling afwingen. 2 punten voor en dan kies je voor het teambelang. 3-1.
 
Op bord 1 Quinten tegen de laagst gerate basisspeler. De opening kwam vrij snel op het bord, maar daarna liet Q zien dat hij de stelling veel beter begreep en werd zwart langzaam weggespeeld. De slotzet is er eentje voor de boeken (naspelen dus !). Mig met wit op 5 tegen een 200 punten lager gerate tegenstander. Technisch potje, maar onder druk werd er geblunderd en dat soort kadootjes weet Mig wel uit te pakken. Christov dan, het zag er weer zo makkelijk uit. Pionnetje voor en langzaam de druk opvoeren. Tegenstander Lemmers was echter aalglad, want het ene kansje wat hij kreeg greep hij en toen moest Christov met remise genoegen nemen en zo waren de matchpunten binnen voor KC1, 5,5-1,5.
 
Ilias was lastig uit de opening gevonden (alleen hijzelf vond het wel meevallen), maar toen het overging in het middenspel trok hij de partij naar zich toe. Op het moment dat Ilias wilde toeslaan claimde zijn tegenstander 3x dezelfde stelling en nadat de wedstrijdleider dit bevestigde nam Ilias genoegen met remise. Jasel net terug van een toernooi uit Iran, waar hij net aan een norm miste (In ronde 9 kon hij niet spelen, omdat hij tegen Voerendaal moest spelen (wat een teamplayer!), kwam moeizaam uit de opening. Alles bleef net bij elkaar en zo sleepte hij er een remise uit en is hij nog steeds in de race voor een IM norm. Omdat Wouter er niet was had de coach zichzelf weer opgesteld en wel met zwart op 10. Dit keer zonder problemen uit de opening en toen de matchpunten binnen waren ging hij voor zijn eerst overwinning dit seizoen. Toreneindspelen zitten meestal wel goed, maar blijkbaar was de vermoeidheid toegeslagen en wist hij zelfs nog te verliezen, waardoor we niet ongelsagen bleven.
 
Samen met onze oer-supporter Edwin Rutte werd er tegenover de speelzaal nog gegeten en gedronken en werden alle partijen en het leven besproken. Tevens werd nog maar eens gememoreerd dat Christov al vanaf eind 2013 ongeslagen is in de Meesterklasse en wanneer dit nou eens stopt. Tot onze verrassing nam Christov het woord en zij: “Ik ga stoppen met schaken”. Dit heeft niets met zijn ongeslagen status te maken, maar het plezier in het schaken is er even niet en zo zullen we het in ieder geval komend seizoen zonder Christov moeten doen. Maar in ronde 8 en 9 , als we beide keren thuis spelen, zal hij zeker nog spelen. Sissa en LSG zijn dus gewaarschuwd.
Volgende ronde op zaterdag 7 april spelen we thuis tegen Sissa. Als LSG niet weet te winnen van Apeldoorn die dag, dan wordt op zaterdag 21 april het landskampioenschap beslist in de wedstrijd KC-LSG in het gemeentehuis van Bloemendaal.

Voerendaal

Kennemer Combinatie

 

Gemiddelde Rating: 2315 Gemiddelde Rating: 2405 3½-6½
Meegen van, R. (Ruud) 2233 Ducarmon , Q. (Quinten) 2483 0 - 1
Braun , C. (Christian) 2381 Klein , D. (David) 2504 ½ - ½
Levin , F. (Felix) 2479 Wely van, L.F.A.M. (Loek) 2653 0 - 1
Buckels , V. (Valentin) 2339 Lopez , J. (Jasel) 2351 ½ - ½
Driessens , P. (Patrick) 2288 Admiraal , M. (Miguoel) 2438 0 - 1
Stark , L. (Lars) 2399 Lende van der, I. (Ilias) 2327 ½ - ½
Lemmers , F.A.M.O. (Oscar) 2355 Kleijn , C.D. (Christov) 2456 ½ - ½
Winkels , M.P.M. (Marcel) 1958 Bitalzadeh , A. (Ali) 2388 0 - 1
Stomberg , T. (Thomas) 2371 Dek , L. (Lennart) 2277 ½ - ½
Wantola , I.J.P. (Ivo) 2342 Duijn , R. (Rob) 2176 1 - 0
 
 

Onderwerp: