Promotie in zicht voor KC 3

Door een 6 – 2 zege in Krommenie ligt voor KC 3 het kampioenschap binnen handbereik. Nog één keer winnen en we keren terug in de Promotieklasse van de NHSB. Op zaterdag 19 maart kan de klus thuis al geklaard worden tegen Excelsior.

Ook tegen het laaggeklasseerde Krommenie 2 behield KC 3 de juiste focus. In het welkomstwoordje hing de wedstrijdleider van thuisploeg nog wel de underdog uit, maar daar trappen we niet in. KC 3 onderschat immers geen enkele tegenstander.

Bord 1
Tyro Bekedam kreeg een Draak te bestrijden. Een tamme draak, want zwart's aanval tegen de lang gerocheerde koning kwam niet van de grond. En de verdediging was niet op orde. Tyro ging als het bekende mes door de boter en won als een routinier.

Bord 2
Pieter Kroon verdedigde zich niet met de lokaal bekende Kroonvariant, maar met het Dame Indisch. Deze keer geen vuurwerk of bange momenten. Na enig gemanoeuvreer en wederzijdse afruilen gingen de stukken weer in het doosje: remise.

Bord 3
Gerard Snijders speelde zijn vertrouwde Reti-spelletje van duwen en trekken en strategische voordeeltjes. Zwart was al geheel overspeeld toen Gerard tot twee keer aan toe verzuimde de winnende zet uit te voeren. En moeilijk te zien was het niet. Eveneens remise.

Bord 4
Ook de andere youngster Derk Kouwenhoven speelde weer geconcentreerd en barstensvol energie. Deze keer kreeg hij met zwart een initiatief tegen de koningsvleugel. Wit werkte mee door een vrijwillige verzwakking van en rochade naar de bedreigde koningsvleugel. Met een familieschaakje Pe2+ werd de dame op c3 buitgemaakt. Derk is nu met 5 uit 5 onze topscorer!

Bord 5
Het zag er lange tijd gezond uit voor Edward Scholtens. Hij wist wel raad met de Siciliaan van de tegenstander en kreeg zwart in een gedrongen positie. Zwart wist echter van geen wijken en gaf tegengas op de damevleugel. Niet veel later werd de vrede getekend.

Bord 6
De partij van Frank Taylor bevestigde dat hij dit seizoen wat minder op dreef is. Hij sloeg een vroegtijdig remise aanbod af, want wilde winnen en speelde dus alles of niets. Het stellingvoordeel lag echter bij de tegenstander. Frank mocht bepaald niet klagen dat tenslotte nog een remise op het scorebord verscheen.

Bord 7
De klapper van de dag ! “Het lijkt wel mat”, hoorden we de tegenstander van
Ad Hendrikse zeggen. En dat klopte helemaal. Het loperoffer op g6 maakte een einde aan de strijd. Let wel: na 13 zetten en binnen de 60 minuten. Wie zal het zeggen: een nieuw clubrecord?

Bord 8
Bart Feltman had zich in de datum vergist. Hulde voor de spontane taxirit Krommenie – Haarlem - Krommenie van Laurian Kappert! Daardoor kon Bart Feltman om 21.00 uur toch nog achter het bord plaatsnemen. Van dik hout zaagt men planken, dacht Bart. De overtuigende winst bracht zijn totaalscore op 4 ½ uit 5. Heel mooi.

(Verslag van Gerard Snijders & Frank Taylor)

Krommenie 2 – Kennemer Combinatie 3

Leo Zuiver - Tyro Bekedam 0 – 1
Jan Schol - Pieter Kroon ½ - ½
Simon van de Woude – Gerard Snijders ½ - ½
Geert Kingma - Derk Kouwenhoven 0 -1
Cees Grootjen – Edward Scholtens ½ - ½
Werner Fritz – Frank Taylor ½ - ½
Kees Takken – Ad Hendrikse 0 – 1
Piet Kerssens – Bart Feltman 0 - 1

Onderwerp: