SLECHTE SEIZOENSSTART KC1

KC 1 - HMC Den Bosch

Of het aan de nieuwe speellocatie lag, de soepkeuze van de Captain bij de brunch of een gebrek aan motivatie, in ieder geval was het resultaat van deze eerste competitiewedstrijd teleurstellend. Ook vorig seizoen was HMC de eerste tegenstander en ging de overwinning naar de Bosschenaren (4.5-5.5).
De uitslag viel zelfs een punt hoger uit voor HMC:  Lennart was de eerste die na 21 zetten een nul incasseerde. Een voor de hand liggende combinatie van tegenstander Mischa Senders leidde tot stukwinst en de overwinning.
Een weinig opwindende partij bij Twan Burg en Miguoël, die geen van beiden op enig moment in de Partij ook maar enig voordeel opleverde: ½ - ½. Quinten leek de partij onder controle te hebben, maar een pionoffer op zet 20 leidde niet tot het gewenste voordeel, maar gaf tegenstander Jeroen Bosch juist extra mogelijkheden, wat leidde tot kwaliteitsverlies en ook de partij. Wouter kwam vanuit de opening zeer geleidelijk tot stellingsvoordeel en dat was voor Thomas Mollema uiteindelijk te veel van het goede. Hiermee werd de stand weer wat dragelijker. De hoop was gevestigd op onze teamcaptain die het met de zwarte stukken moest opnemen tegen Martijn Dambacher. Het moet haast wel de kerriesoep geweest zijn die Loek’s brain had aangetast. Vanaf zet 13 liep Loek achter de feiten aan en was secuur verdedigen het enige wat restte. Dambacher had echter geen zin in remise en speelde het stellingsvoordeel vakkundig uit (volgende keer gewoon tomatensoep). Invaller Esper van Baar had zijn partij redelijk op de rails, totdat een verkeerde loperzet leidde tot kwaliteitswinst, maar ook tot stukverlies. Esper probeerde nog te redden wat er te redden viel, maar dat mocht helaas niet meer baten: 1 ½ - 4 ½ . De laatste hoop was gevestigd op Jasel, Ilias, invaller Daan en onze nieuwe aanwinst Liam Vrolijk, die met zijn debuut in KC1 gelijk zijn meerwaarde bewees: een degelijke overwinning op Joris Broekmeulen, die zich op zet 56 met Df3 vergaloppeerde en na 57. TxLf8 direct opgaf.
Ilias had een interessante partij tegen Siem van Dael. Het eindspel zat vol valkuilen en trucs en moest heel secuur gespeeld worden. Geen van beide spelers trapten in eigen of andermans valkuilen, zodat de vrede getekend kon worden. Jasel moest het opnemen tegen de sterke Martin Martens. In een gelijk opgaande partij stond Jasel in het eindspel ogenschijnlijk wat minder. Een kleine onnauwkeurigheid van Jasel leidde tot een matdreiging voor Martens en eeuwig schaak was de enige redding. Daarmee was de wedstrijd in het voordeel van HMC beslist. Allen Daan was nog aan het zwoegen om de eer te redden. Hij stond de hele partij slecht tot verloren. Wonderwel wist hij het tegen Nargiz Umudova - in eindspel met 2 pionnen minder - heel lang vol te houden, maar moest uiteindelijk toch de vlag strijken. In de analyse bij de Thai bleek hij het niet verliezende Kh6 gemist te hebben. Laten we deze pot maar snel vergeten en ons richten op de uitwedstrijd tegen LSG op 6 oktober. Loek en Jorden spelen op 21 september hun wedstrijd vooruit.
Gedetailleerde uitslag:

Kennemer Combinatie HMC Den Bosch    
Wely van, L.F.A.M. (Loek) 2649 Dambacher , M. (Martijn) 2494 z-w 0 - 1
Spoelman , W.A. (Wouter) 2556 Mollema , T. (Thomas) 2231 w-z 1 - 0
Admiraal , M. (Miguoel) 2468 Burg , T.A. (Twan) 2521 z-w ½ - ½
Ducarmon , Q. (Quinten) 2492 Bosch , J.M. (Jeroen) 2403 w-z 0 - 1
Lopez , J. (Jasel) 2327 Martens , M.P.E. (Martin) 2367 z-w ½ - ½
Vrolijk , L.N. (Liam) 2429 Broekmeulen , J. (Joris) 2221 w-z 1 - 0
Lende van der, I. (Ilias) 2353 Dael van, S. (Siem) 2158 z-w ½ - ½
Dek , L. (Lennart) 2304 Senders , M.J. (Mischa) 2269 w-z 0 - 1
Veld in 't, D. (Daan) 2181 Umudova , N. (Nargiz) 2232 z-w 0 - 1
Baar van, E. (Esper) 2201 Senders , J.B.H. (Justin) 2190 w-z 0 - 1
Gemiddelde Rating: 2396 Gemiddelde Rating: 2309   3½-6½

 

Onderwerp: