Stuurloos KC2 wint op 1 april en dat is geen grap

Op zaterdag 1 april was de voorlaatste ronde van de KNSB. KC2 mocht zich gaan opmaken voor een niemanddalletje tegen ZSC Saende. Er stond niets meer op het spel, alleen persoonlijke eer. Schrijver van het Haarlems dagblad en fotograaf waren erbij, maar dat was voor ons vlaggeschip dat waarschijnlijk voor het eerst landskampioen kon worden. 
 
Beetje onrustig door de afwezigheid van onze bezielende leider Captain Cook zocht KC2 naar wat vastigheden en dan zou je verwachten dat de ervaren krachten opstaan. Maar nee, het was juist de jeugd die KC2 de weg wees. Derk kreeg bord 2 aangewezen en dat was meer dan terecht. Vorig seizoen 7 uit 7 in KC3, maar dat was in de onderbond. Dit seizoen in KC2 in de 2e klasse KNSB en hij begon met 0 uit 2. Dat is andere koek zou je dan zeggen, maar nee hoor. er volgde een reeks overwinningen en vandaag was de ervaren Bark aan de beurt. Als eerste was Derk klaar en Bark is nu nog aan het bijkomen. 5,5 uit 6 voor onze jonge god en op weg naar KC1.

Ome Jan zat op een middenbordje, is bezig aan één van zijn minste seizoenen en had vandaag ook geen inspiratie. Speelde een klassieke opening, zoals we hem kennen en toen kwam ome Jan: "Remise dan maar?"  en vervolgens aan het bier. Op de overige borden zag het er allemaal prima uit voor KC2 alleen Hugo kreeg een behoorlijke koningsaanval over zich heen. Normaal gesproken geen probleem voor Talentaf, maar nu werd hij overvleugeld en zo was de stand weer gelijk. Onze andere puppie (zo heet een jeugdlid van KC die in een ouwe lullen team komt) is Tyro en hij mocht op bord 8 proberen een puntje te pakken. Kwam goed te staan, maar toen Tyro een foutje maakte werd de stelling snel gelijkgetrokken en viel er weinig meer van te maken. 

 
Van Gonogo zijn partij heb ik weinig meegekregen, maar ik begreep dat we weer eens een degelijke overwinning mochten beschrijven voor onze goochelaar en dat het een terechte was. Zo waren we weer op voorsprong gekomen. Div speelde met zwart zijn geliefde opening en kreeg een prima stelling. Zijn tegenstander ging er niet voor en toen hij een zetherhaling forceerde kon Div niets anders dan de remise accepteren.

Robnaldo plukte in de opening een pionnetje en wikkelde toen snel af naar een paard tegen lopereindspel. Niet goed getaxeerd, want zwart had een vesting waar geen doorkomen aan was. En zo was de stand slechts 4-3 voor ons en was alleen op bord 1 onze topinvaller Jasel nog bezig.

Vanuit de opening kwam hij zeer goed te staan en leek het een technische klus. Het verzandde echter in een remisestelling die hij probeerde te forceren, maar gelukkig nog binnen de grenzen, zodat de overwinning van het team niet meer in gevaar kwam. 4,5-3,5 lijkt spannender dan het in werkelijkheid was. Na afloop konden we aan het bier, maar niet omdat KC landskampioen was geworden. Daarvoor moeten we wachten tot 6 mei. KC2 mag dan naar Voorschoten voor een wedstrijd die echt helemaal nergens meer om gaat.

 
 

Kennemer Combinatie 22162ZSC-Saende2070 4½3½

1.FM Jasel Lopez 2287 Jan-Bart Abcouwer2034 ½½
2.Derk Kouwenhoven 2074 Eric Bark2065 1-0
3.Daan in 't Veld 2202 Hans Galje2024 ½½
4.Rob Duijn 2193 Andre Breedveld2049 ½½
5.Jan Bakker 2177 Hein Middelhoven2106 ½½
6.Benjamin Go 2184 Pieter Baltus2118 1-0
7.Hugo Gorissen 2094 Frank Tijdeman2077 0-1
8.Tyro Bekedam 2084 Edwin Woudt2083 ½½

Onderwerp: