Tata (2)

We weten nu hoe de cracks het eraf hebben gebracht bij het Tatatoernooi, maar hoe ging het eigenlijk in de lagere echelons, bij de nog titelloze Chesscoolers? En met de schakers die daar gewoon voor hun plezier achter een bord zitten?

We beginnen onderaan: Dick Kerkvliet speelde in Cafe De Zon en was daardoor regelmatig eerder uitgeschaakt dan zijn zoon Max die bij de meesters in de buurt zat. Zelf deed ik voor het eerst mee, werd derde in groep 7F en mocht tot mijn verbazing drie schaakboeken uitzoeken. De 10-jarige Matteo van Cleef viel nog te verslaan maar remise tegen de 12-jarige winnaar Khoi Pham was een beetje een teleurstelling. Michiel speelde wisselvallig in groep 7D en Frank Sala speelde op het balkon een indukwekkend begin in 6F (3,5 uit 4) maar daalde vervolgens iets af. Panayis hoefde niet naar huis te schrijven over zijn partijen in 6D (volgend jaar beter), daarentegen won Maarten Hoeneveld overtuigend in 4B (TPR 2013). Derk Kouwenhoven werd gedeeld eerste in 4H (TPR 2029). Esper van Baar speelde in 3C prachtige partijen (TPR 2180), maar zijn 7 uit 9 was net niet voldoende voor de eerste plaats. Wel een mooie promotie naar groep 2.

Iedereen die ik sprak vond het geweldig om mee te doen, ook al kostte het wat middagen op school. Nu maar hopen dat de staalprijzen wat aantrekken.

 

Onderwerp: