afbeelding van ronvw

Tata Steel Chess - Mig Admiraal wint Toptienkamp

Stel: je bent jong en je schaakt, naast alle andere verleidingen van het leven. Je wordt door je club al jaren als talent beschouwd, maar je bent inmiddels de twintig gepasseerd. Je bent FM, maar je kleine wapenbroeder is al GM. Je kent de eeuwige talenten op je vereniging... Je beseft, het wordt tijd om te scoren. Voor je het weet, ben je talentaf. Nu of nooit. 
Mickey Admiraal deed het. In de toptienkamp van Tata Steel Chess zette hij het toernooi naar zijn hand. 6,5 uit 9, TPR 2534. Vandaag in de laatste ronde met zwart tegen de enig overgebleven concurrent, Arthur Pijpers. IJzig kalm als een Carlsen, haalde hij de benodigde remise binnen. Komend jaar weer een KC-er bij de grote jongens! 

Dat het daar hard werken is, ondervond David Klein. Na een uitstekende start stond onze GM na zes ronden op 50%, een prima prestatie in dit veld. Maar toen kwam de klad er een beetje in. De nederlagen tegen de wereldtoppers Wei Yi, Shankland en Navarra waren vermoedelijk ingecalculeerd, echter het beetje geluk dat je moet hebben ontbrak in de overige partijen tegen spelers-die-je-moet-kunnen-hebben-op-een-goede-dag. Met 4,5 uit 13 (TPR 2455) werd David 11e, OK toch maar íetsje onder verwachting.  En ruim boven Jan Timman! 

Het derde KC-talent dat hier genoemd moet worden, is Ad Hendrikse. Hij werd knap tweede in groep 4J en promoveert naar groep 3. Nog een paar jaar, en we zien Ad bij de Challengers.

Onderwerp: