afbeelding van ronvw

Team Kramnik wint teamspel

Team Kramnik wint teamspel
 
De beproefde formule van het teamschaak leverde ook dit seizoen een viertal mooie avonden op. Rapidschaak in teams met bordbezetting naar ELO categorie, en genoemd naar legendarische schakers. Nu Kramnik met pensioen is, was er slechts één team dat een nog actieve legende vertegenwoordigde, namelijk team Mesman.
De eerste twee (herfst)ronden was Kramnik (vaste spelers Pieter Roggeveen, Ron van Wezel, Edward Scholtens, Andre Vlug en Hugo Post) oppermachtig, maar bij de hervatting trad er blijkbaar lentemoeheid op gezien het geklungel in de derde ronde. De laatste ronde was Kramnik weer bij de les en eiste de titel op vóór team Kasparov (min of meer vaste spelers FM RIni Duijn, Gerard Snijders, Ewout Müller/Robert Balm, Martien Schriemer en Henk Zijlstra). Onze gedachten gaan terug naar Londen 2000…
Kasparov's Henk Zijlstra (huisschaker!) leek op weg naar de topscorerstitel, maar in de laatste ronde moest hij door de vele uitvallers plaatsnemen aan het tweede bord tegen Ron van Wezel en dat bleek iets te hoog gegrepen. Deze titel werd nu een gedeelde prooi voor Ron en Edward Scholtens (beiden 10.5 uit 12).  
Complimenten voor Fer Mesman, die iedere avond weer de teams wist te vullen en de orde wist te handhaven, ondanks de pogingen van mede-organisator Martien om chaos te stichten. Het vermelden waard is ook de invalbeurt van Ank Duijn, die natuurlijk als een echte Duijn een puntje pakte. 
Verder dank aan de lieftallige bardames die iedere avond zorgden voor bier en hapjes. 

Einduitslag teamspel: :

  1. Kramnik 17 MP  (36.5 BP)
  2. Kasparov 15 (31.5)
  3. Petrosjan 14 (29)
  4. Mesman en Tal 10 (25.5)
  5. Fischer 6 (23)

 

Onderwerp: