Van Bethune lendebiefstuk gemaakt

door Ilias op 04-01-2018

Van dinsdag 26 tm zaterdag 30 december was er een 9-rondig toernooi in Bethune (Noord-Frankrijk) en besloten vier dappere krijgers zich hieraan te wagen. Deze vier nobele krijgers waren Miguoel Admiraal, Jasel Lopez, Vincent Blom en ondergetekende Ilias van der Lende.
Nadat we een magische bergplaats hadden gevonden in de auto konden we op de vroege dinsdagochtend met mijn enorme koffer gelukkig toch richting Bethune. We kwamen net op tijd en konden om 13:30 meteen aan de slag.

Vincent begon het toernooi goed met een remise tegen een IM met 2410 maar toen moest hij meteen tegen zijn kamergenoot Miguoel. Dit bleek toch net iets te pittig en werd een nul. Hierna ging het helaas mis en pakte hij nog twee nullen in betere standen. Maar dappere krijgers geven nooit op en dus ging Vincent gewoon door en de volgende dag pakte hij 2 volle punten! Helaas begon hij toen ziek te worden en werd hij zelfs tijdens de ochtendronde onwel. Dit had echter geen invloed op de uitslag want hij won alsnog! De middagronde speelde hij een snelle remise en met 4 uit 8 besloot hij uit te zieken en de laatste ronde niet te spelen. Uiteindelijk een matig toernooi voor Vincent, maar hopelijk wel een leuke tijd en ziek respect voor het winnen van die ochtendronde!

Miguoel had een redelijk begin met een remise tegen 2300 en een overwinning op Vincent. De volgende dag pakte hij 2 volle punten tegen 2100 en een IM met 2380 en zodoende kon hij met 3,5 uit 4 met een prima vooruitzicht kijken naar de top. Met wit speelde hij een snelle remise tegen 2570, acceptabel resultaat. Toen verloor hij helaas van 2520 in een remiseachtig eindspel. Deze nederlaag zat niet lekker en dat was helaas bepalend voor de rest van het toernooi. De volgende dag moest hij tegen een IM met 2330 en hij speelde de winst helaas verkeerd om waardoor hij minder stond. Miguoel speelde het echter zo netjes dat het nog remise werd. De 8e ronde was de ronde om te winnen als hij nog in de prijzen wilde komen en dat wist Miguoel ook helaas. Na het overspelen van zijn tegenstander ging het mis en na een aantal jojo momenten eindigde de partij in een nul. De laatste ronde werd uiteindelijk remise en dus eindigde Miguoel met 5 uit 9. Al met al een minder toernooi voor Miguoel, maar met iets meer geluk en passie weet ik zeker dat de goede resultaten ook weer terugkomen!

Jasel deed een goede poging om tijdens dit toernooi een jojo na te doen, maar verpestte het in de laatste ronde.
Hij begon met een nul met zwart tegen een GM met 2560, dat is te begrijpen.
Toen won hij 2 keer van 2050, dat is te begrijpen.
Toen verloor hij een spannende partij van een IM met 2470, dat is te begrijpen.
Toen won hij van 2080 en 2110, dat is te begrijpen.
Toen verloor hij van een IM met 2420, dat is te begrijpen.
Toen won hij van 2160, dat is te begrijpen.
Toen won hij van een IM met 2340, dat is te... huh!
Uiteindelijk een prima toernooi voor Jasel, met 6 uit 9 lekker wat rating gewonnen en een ratingprijs!

Ik speelde het toernooi van mijn leven, geen idee waarom. Ik begon met een normale overwinning op 2160 en hierna begon de chaos eigenlijk. Ik speelde tegen een GM met 2560 en hield een zeer slecht eindspel remise, invloed van Robnaldo? Hierna besloot ik compleet weggespeeld te worden door iemand met 1960, maar ik bleef kijken alsof ik alles in de hand had (geleerd van Miguoel) en blijkbaar was hij zo onder de indruk dat hij zijn gewonnen stand weg blunderde en ik er met de buit vandoor kon gaan. Toen had ik 2,5 uit 3 en dacht ik bij mezelf nu moet ik het dan ook maar waarmaken. Ik begon rustig met een remise tegen een GM met 2420, maar toen haalde ik uit met twee overwinningen op respectievelijk een IM met 2410 en een IM met 2470! Tijdens deze partijen heb ik niet echt geluk gehad, blijkbaar kan ik ook een beetje schaken. Toen had ik 5 uit 6, gedeeld koploper, en op koers voor een IM norm en misschien zelfs een GM norm! Ik moest in de 7e ronde tegen een IM met 2520 met zwart en ik hield hem redelijk makkelijk op remise. Ik had het niet uitgerekend maar met de indeling van ronde 8 bekend wist ik eigenlijk al dat mijn tweede IM norm binnen was!
 Toen besloot god mij terug te pakken en moest ik voor de vijfde keer (uit 8 potjes!) met zwart aantreden, dit keer tegen een GM met 2570. Helaas bleek dit net iets te veel van het goede te zijn en verloor ik. De laatste ronde moest ik tegen een IM met 2350, en dit betekende dat de norm binnen was, maar een GM norm niet meer mogelijk was. De scheids verontschuldigde zich naar mij, ik accepteerde zijn excuses. Voor de zekerheid besloot ik de laatste ronde te winnen (met geluk) waardoor ik met 6,5 uit 9 en een TPR van 2550 kon terugkijken naar mijn beste toernooi ooit! Ik eindigde gedeeld 2e tm 5e maar op WP 4e.
Al met al was het toernooi voor Miguoel en Vincent schaaktechnisch teleurstellend, en voor Jasel en voor mij een succes. Hopelijk had iedereen wel een leuke tijd en hoop ik vaker zulke toernooien te spelen met zulke dappere krijgers!
 

Onderwerp: