Verzwakt bekerteam wint van Voorschoten

Vrijdag 6 januari stond de bekerwedstrijd tegen Voorschoten op het programma. Na de thriller in de vorige ronde moesten er maatregelen genomen worden. Er werd besloten om met een volledig econometristenteam te spelen, maar op het laatste moment moest Dek zijn plaats afstaan aan de hakkabouter. Ondanks deze verzwakking begonnen we met goede moed aan de wedstrijd!

 

Cupfighter Div leek in het middenspel een aanval over zich heen te krijgen zonder echt duidelijk tegenspel te hebben. Tegenstander Peter Wilschut schoof langzaam maar zeker zijn pionnen op de koningsvleugel naar voren, brak Div's koningsstelling open en liet zijn aanval beslissend zijn; 0-1. 

 

De hakkabouter, schaakhongerig in het nieuwe jaar, liet zien waarom symmetrische pionnenstructuren niet altijd remise zijn. Op grootmeesterlijke wijze zette hij zijn tegenstandster steeds meer onder druk, waarna zij uiteindelijk bezweek; 1-1. 

 

Op dat moment leek Christov iets beter te staan, maar ik vermoedde een grote remisemarge door de ongelijke lopers. Zelf had ik een zeer onduidelijke stelling op het bord waar elk resultaat nog mogelijk was. Door de genialiteit van Christov (bijna studieachtig!) werd het echter plotseling 2-1 in ons voordeel. Niet veel later blunderde mijn tegenstander en was het snel gedaan. Op naar de kraker tegen LSG!
 

T Kennemer Combinatie 2400 Voorschoten 2252 3 1
1. IM Miguoel Admiraal 2448 Midas Ratsma 2257 1 0
2. IM Christov Kleijn 2443 FM Vincent Blom 2299 1 0
3. GM David Klein 2513 Rosa Ratsma 2200 1 0
4. Daan in 't Veld 2198 Peter Wilschut 2251 0 1

Onderwerp: