Vlees noch vis bij KC2

Het seizoen zit er op. We sloten af met een nipte nederlaag tegen LSG2. Shit happens. Precies in het midden met 9 punten. Word ik vrolijk? Nee. Ben ik boos en verdrietig? Ook niet. Tijd om de balans op te maken.

Tyro Bekedam: Topscorer met 6,5 uit 8 en een dikke 2300 TPR. Ik weet niet wat er met de arme jongen gebeurd is in Groningen waar hij een stuk of 1000 punten bij ome Elo mocht inleveren, maar in de KNSB was het een toppertje.

Tip van de coach: dat zwarte repertoire tegen Pf3 en d4, daar werden wel een paar gaten in geschoten links en rechts. Met listig keepwerk wist hij de zaak vaak nog droog te houden, maar daar zou ik toch even naar kijken.

Ome Jan: 4,5 uit 7 en TPR 2250 weer zo’n jaar met een paar klassieke Bakkerpotjes. Niks op af te dingen. Stug doorgaan.

Tip van de coach: gewoon negen keer spelen natuurlijk en die sandalen met sokken bij vrieskou, dat doet ook pijn aan de ogen.

DiV: 5 uit 9 en iets boven 2200 TPR: wisselvallig seizoen, met paar fijne overwinningen maar ook een paar keer akelig matgezet, waaronder de laatste ronde.

Tip van de coach: dat repertoire tegen e4 nog eens door de stofkam halen. De bedoeling is immers dat zwart matzet en niet andersom.

Captain Cook: 5 uit 8 en 2200 TPR. Vlees noch vis. Verloren stellingen werden gewonnen, gewonnen stellingen liepen minder goed af. What else is new bij de Canoy. Echt klagen mag ik niet.

Tip van de coach: denk nu eens een keer na over concrete varianten bij gewonnen stellingen in plaats van een paar oppervlakkige leuk uitziende zetten te spelen en het
voordeel te verspelen.

GonoGo: 3,5 uit 8 en 2088 TPR. Ik was eigenlijk verrast dat Go een wat minder jaar had qua scoren want ik had het idee dat hij eigenlijk best lekker bezig was. Dat viel kennelijk tegen.

Tip van de coach: misschien moet ik je van vaker zwart geven? Met zwart schaakt Benjamin, met wit tovert hij. Wel een dilemma, want het oog wil ook wat.  

Edwyn: 3,5 uit 9 2100 TPR. Kwam heel moeizaam uit de startblokken en had ook paar stevige jongens tegenover zich. Kwam later wel terug.

Tip van de coach: wat harder worden tegen sterke mannen en beter naar de coach luisteren (altijd een goed idee trouwens). Verder lekker blijven spelen.

Derk 3 uit 9. 19zoveel TPR. Derk was dit jaar zichzelf niet, want hij verloor ook een aantal keren met te simpele trucjes voor zijn niveau. Uithuilen en volgend jaar beter.

Tip van de coach: niet te zeggen, want ik heb geen concreet idee waarom Derk dit jaar een moeilijk jaar had. In een bijbiersessie bij de coach van de zomer maar eens over doorfilosoferen.

Max: 2 uit 5 en 2027 TPR. Max moest om werkredenen halverwege stoppen met schaken. In KC2 wilde het nooit echt vlotten. Succes met je werk Max!

Invallers: Rini en Rill toppertjes met 2,5 uit 4 en 2,5 uit 3. Liefst zie ik ze vaker achter het bord. Wie weet volgend jaar? Esper 1 uit 3 maar met kans op meer. De rest van de invallers mocht snuffelen aan het niveau van de tweede klasse KSNB.

Volgend jaar hoop ik op een sterker KC2 met een hoger opkomstpercentage. (Hoewel het niet dramatisch was hebben we toch paar matchpunten ingeleverd).
 

Onderwerp: