weer een grote groep naar Grand Prix

Het is het Grand Prix seizoen. Ik ontving het volgende verslag van Elvira van de jeugdcommissie:

Op zondag 21 januari was de Grand Prix van Santpoort. Er deden 104 schakers mee aan dit toernooi, verdeeld over 13 groepen. Van Chesscool waren er 11 jongens, geen meiden dit keer. Janka wilde graag meedoen aan dit toernooi, maar helaas was er een maximum aantal deelnemers en dit aantal was al bereikt bij haar inschrijving.

Weer veel prijzen dit keer voor onze Chesscoolers. Allereerst Quint, die is toernooikampioen geworden (5 uit 6)! Hij was bij de laatste partij wel zenuwachtig, deze moest hij winnen om kampioen te worden en een andere speler moest dan ook nog zijn partij verliezen. Dit ging allemaal volgens plan en daarom is het Quint gelukt om het toernooi te winnen. Al de tweede keer dat hij een Grand Prix toernooi wint bij de NHSB. De tweede plek was spannend aangezien drie schakers met viereneenhalve punt waren geëindigd. Er werd gekeken naar onderling resultaat en hierdoor eindigde Jonathan op de tweede plaats. Er waren nog twee schakers van onze club in deze groep, Ivo had 3 uit 6 en Mats 2,5 uit 6.

In de tweede groep speelden Jaimy en Kasper. Ook hier weer spannend of er wel of geen prijs gewonnen was. Er waren twee spelers met 4 punten. Op basis van SB punten werd Jaimy derde in deze groep. Kasper had 3,5 uit 7.

In groep zes zaten Jonas en Midas. Jonas behaalde 3,5 punt uit 7 en Midas had 2,5 uit 7.

In groep zeven speelde Liam en hij zette een mooie prestatie neer, 6 uit 7. Liam is zes jaar en schaakt sinds een jaar. Hij was helemaal niet zenuwachtig en won de eerste prijs in deze groep.

Ook weer een prijs voor Stefan, zijn tweede toernooi en alweer een beker. De derde prijs in groep 9 met 3,5 uit 7. Stefan zei dat hij wel een prijzenkast moet gaan kopen.

Tot slot groep 10, daarin speelde Ruben. Hij had 3 punten behaald uit 7.

Het was weer een leuk toernooi. De volgende Grand Prix is op zondag 4 maart in Castricum. Maar eerst zijn er nog de persoonlijke kampioenschappen. De PK D is op 10 en 11 februari, de PK FGH op 11 februari, de PK C op 24 en 25 februari en de PK E op 25 februari.

Onderwerp: