zevenklapper van formaat

Zondag 24 februari werd de Grand Prix editie in Castricum gespeeld.  Er werd die dag in tien groepen om de felbegeerde bekers gestreden. Wat minder groepen dan gebruikelijk in verband met de vakantie. De vaste spelers van Kennemer Combinatie waren in ieder geval wel weer van de partij en kwamen allemaal uit in de hoogste drie groepen. Quint en Jack in groep 1, Stefan en Luke in groep 2 en Liam in groep 3. De vorm zat er goed in bij allen en na ronde 1 lieten de jongens er geen twijfel over bestaan dat zij deze eerste drie groepen flink zouden domineren, vijf zeges in de eerste ronde! En dat was nog maar het begin.

Stefan was nog wat gespannen, want hij zou als eerste geplaatst in groep 3 spelen, maar na een afzegging en herindeling zat hij plotseling als laatste geplaatst in groep 2. Dat weerhield hem er niet van om in de eerste ronde gelijk tegen de jonge en vooral sterke Vincent van Rijn gelijk een mooie overwinning uit het vuur te slepen. Er was vervolgens geen houden meer aan. Alle volgende tegenstanders gingen er vrijwel kansloos af. Wat een prestatie en als enige speler van het gehele toernooi de volle 100% gescoord. Met een beker voor de eerste plaats en een sloot elo punten rijker is een geslaagd toernooi een understatement van jewelste. Luke pakte hier ook niet onverdienstelijk de tweede plaats, dus het was duidelijk dat KC hier de dienst uit maakte.

In groep 3 speelde Liam Rooijakkers verstoppertje. Na vijf ronden was het Floris Witlox die hier op de eindoverwinning leek af te stevenen. Hij drukte Liam nog even op het hart om vooral de zesde ronde te winnen zodat een directe concurrent werd uitgeschakeld. Dat deed Liam keurig, maar dan moet je natuurlijk ook zelf winnen, dat vergat Floris om zich vervolgens in de laatste ronde te laten foppen met een gepende Dame. Zo werd het voor hem geen eindoverwinning maar slechts een vierde plaats en ging Liam er met de eindoverwinning vandoor. Sportiviteit staat bij de speler van het Witte Paard hoog in het vaandel en feliciteerde Liam ondanks zijn teleurstelling met de eindzege.

Het succes voor KC was bijna helemaal compleet want ook in de eerste groep trokken de KC’ers fel van leer. Quint de Jong ging met ingang van de laatste ronde aan de leiding in groep 1 en met nog één partij tegen de laatst geplaatste Chenwu Zu lag de overwinning voor het grijpen. Quint vond echter geen plan tegen de taai verdedigende Chenwu. Een remiseaanbod werd afgewezen door Quint en onder hoge tijddruk probeerde Quint de overwinning te forceren. Chenwu gaf echter geen krimp en kon Quint uiteindelijk mat zetten. Toch nog een mooie tweede plaats voor Quint op de voet gevolgd door Jack Schoonenwolf en ook hier gingen de bekers mee naar huis.

Wederom een zeer geslaagd toernooi voor de Kennemers.

De volgende Grand Prix staat voor 17 maart op het programma, dan in Heiloo.

Onderwerp: