Vrienden van KC

Vrienden van KC vragen uw steun om onze ambitie te realiseren!

De Kennemer Combinatie (“KC”) is in 2006 begonnen als een samenwerkingsverband van schaakclubs uit de regio Haarlem. Wij behoren met ruim 150 leden tot de grootste schaakverenigingen van Nederland. De Kennemer Combinatie wil als vereniging op het hoogste podium acteren. Dat willen wij in ploegverband met de competities, maar ook met onze individuele schakers door tot de (sub) top van de nationale schaaksport te behoren. Dit betekent dat we als vereniging een verankering willen maken met topsport. Dit past in onze visie prima naast voldoende aandacht voor het jeugdschaak en breedteschaak. Immers, zonder breedteschaak en jeugdschaak geen topschaak. Daarom willen wij als vereniging trainers en schakers stimuleren tot topprestaties en ze daarbij ondersteunen.

We werken aan topsport op amateurbasis. Aan de top huren we vrijwilligers in. Topschakers die niet alleen voor ons spelen maar zich juist binden om een volwaardig clublid te zijn. De topspelers verplichten zich om:

  1. deel te nemen aan 1 van de de (club-)competities
  2. trainingen en mentorschap aan de jeugd te verzorgen
  3. redactionele bijdrages aan het clubblad/website te leveren
  4. aanwezig te zijn bij evenementen met PR-waarde voor Kennemer Combinatie

De topspelers zijn mentor van een spelers van het 1e of 2e team die vervolgens mentor is van een spelers uit het 3e team. Uiteindelijk komen we in 3 tot 4 stappen bij onze jeugdspelers uit. Elke euro die we in het topschaak investeren komt uiteindelijk dus 4 keer tot zijn recht.  

Dat dit concept sterk is blijkt uit de prestaties van de 20-jarige David Klein. Komende uit onze eigen jeugdopleiding wist hij in Augustus 2013 tijdens het BDO toernooi in Haarlem zijn 3e GM Norm te scoren. David is benoemd tot internationaal groot meester (IGM) de hoogste titel in de schaaksport. David tot de top-20 van Nederland.

Voor de financiering van de top spelers hebben we de “club van 100” opgericht. De KC vrienden bestaat uit vele kleinere sponsors, zowel privépersonen als bedrijven, die de club een warm hart toedragen. Door deze spreiding kan de continuïteit beter worden gegarandeerd dan bij sponsoring door één (groot) bedrijf.  Indien u zich kunt vinden in de ambities van onze club, en ons wilt steunen met een financiële bijdrage van tenminste 50 EUR, neemt u dan svp contact op. Wij gaan graag met u in gesprek wat uw bijdrage voor u en ons kan betekenen!

Richard Duijn (richard.rm.duijn (at) gmail.com, tel. 06 50834944)