KC 1 houdt zicht op podiumplaats

Door het verlies in het begin van het seizoen tegen HMC, En Passant en Apeldoorn was de hoop op een nieuw kampioenschap al verkeken. Wat restte was een plaats voor zilver of brons. Na de overwinningen op Charlois Europoort en Sas van Gent was de eindsprint ingezet. Tegenstander BSG stond in matchtpunten gelijk. Winnen was noodzakelijk om de top 3 bij te blijven. En zo geschiedde!  Ilias opende de score door in 16 zetten van Thomas Willemze te winnen doordat Willemze een simpele combinatie totaal over het hoofd zag.  Wouter – onze topscorer met 7 uit 8 – rekende in 24 zetten af met Justin Tan. Op zet 14 speelde Tan het verkeerde paard naar g5. Met een mooie combinatie ruilde Wouter zijn dame voor 2 torens en liet Tan met een kwetsbare koning en een nul achter. David kende weinig problemen tegen Lars Ootes. Met een geraffineerd stukoffer blies hij de witte koningstelling op, waarna de resterende witte stukken het moesten afleggen tegen de zwarte dame en loper. Mig hield het lang volg tegen de sterke GM Mads Andersen, maar het stellingvoordeel in het eindspel was voldoende voor een vol punt voor de Bussumers.
Met twee solide remises van Jasel en Lennart kwam de overwinning langzaam dichterbij. Liam had inmiddels een eindspel bereikt met 2 pionnen meer. Dat was teveel voor tegenstander Ruud Jannssen, die op zet 43 de vlag streek. Dat deed ook onze Daan, wiens aanval op de koningsstelling van Van de Poel, in schoonheid strandde. Captain en senator in spe Loek, had een lastig eindspel met een pion meer tegen Robert Ris. De pion had  inmiddels het veld a7 bereikt en promotie leek onafwendbaar. Robert probeerde in uiterste poging nog een matnet te spannen, maar dat werd door Loek eenvoudig gepareer: 6-3.  Als laatste was onze superinvaller Go-no-go, de tovenaar van Amstelveen, nog verwikkeld in een toren- en pionneneindspel tegen Ewoud de Groot. Op zet 34 hadden beiden nog 7 pionnen en 1 toren. Op zet 62 waren de pionnen van De Groot allemaal verdwenen en had Benjamin er nog 2 over. Voldoende voor een dik verdiend punt en een 7-3 overwinning.
Op 11 mei de laatste ronde in het gemeentehuis van Bloemendaal tegen degradant de Stukkenjagers. Komt dat zien!

Kennemer Combinatie BSG
Spoelman, W.A. (Wouter) 2563 Tan, J. (Justin) 2501 z-w 1 – 0
Wely van, L.F.A.M. (Loek) 2619 Ris, R. (Robert) 2451 w-z 1 – 0
Admiraal, M. (Miguoel) 2480 Andersen, M. (Mads) 2591 z-w 0 – 1
Vrolijk, L.N. (Liam) 2473 Janssen, R.W.A. (Ruud) 2502 w-z 1 – 0
Klein, D. (David) 2493 Ootes, L. (Lars) 2358 z-w 1 – 0
Lopez, J. (Jasel) 2399 Garrido Dominguez, J. (Jesús) 2403 w-z ½ – ½
Lende van der, I. (Ilias) 2344 Willemze, T. (Thomas) 2393 z-w 1 – 0
Dek, L. (Lennart) 2321 Heijden van der, A.C. (Ton) 2318 w-z ½ – ½
Go, B. (Benjamin) 2122 Groote de, E. (Ewoud) 2258 z-w 1 – 0
Veld in ‘t, D. (Daan) 2172 Poel van der, H. (Henk) 2232 w-z 0 – 1
Gemiddelde Rating: 2399 Gemiddelde Rating: 2401 7-3
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close