KC 1 verovert Europacup-ticket en Jasel Lopez de IM-titel

Het was weer volle bak in het mooie gemeentehuis van Bloemendaal waar de laatste gezamenlijke competitieronde van de Meesterklasse werd gespeeld. LSG kon vrijuit spelen aangezien het kampioenschap al in ronde 8 was veiliggesteld. Hoewel ze op volle sterkte waren komen opdagen kon niet voorkomen dat ze door HMC Den Bosch met 6-4 werden geklopt. Door deze overwinning had HMC de tweede plaats veroverd en moest KC winnen van de Stukkenjagers en En Passant minimaal een punt verliezen tegen BSG. Het eerste halfje voor KC werd binnengehaald door Jasel (‘Terror del Caribe’) tegen Mark Haast. Beiden hadden genoeg aan dit resultaat voor de laatste norm voor de IM-titel. Proficiat aan beiden! Het volgende halfje kwam op conto van ‘Ome Jan’, die was ingehuurd van KC 2, omdat teamcaptain Loek zichzelf op de reservebank had geplaatst. Jan (2179) had tegen Jasper Beukema (2266) een iets  betere stelling, maar had naar eigen zeggen geen zin om onnodige risico’s te nemen met het oog op de betere stand voor KC op de andere borden. De volle punten werden vervolgens binnen gehengeld door Jorden, Wouter en Miguoel. David, Liam, Lennart en Quinten stonden overwegend en bij Ilias was de stelling in evenwicht. Een dikke overwinning lag in het verschiet. Het ging echter toch even anders: Liam overzag een winnende voortzetting en moest met remise genoegen nemen. Dat zelfde gold voor David, die niet meer kon ontsnappen aan eeuwig schaak. Lennart maakte een blunder en kon verlies helaas niet meer voorkomen. Gelukkig bracht Quinten op overtuigende wijze het beslissende punt binnen (6-3). Illias was in de veronderstelling dat hij nog kon winnen en forceerde een remisestelling naar verlies (6-4). Daarmee waren de benodigde matchpunten binnen. En Passant bleek niet opgewassen tegen BSG en verloor dik met  2 ½ – 7 ½. Met dank aan de Bussumers was de derde plaats een feit en daarmee ook een ticket voor de Europacup. Een ticket dat overigens ook nog gehaald had kunnen worden als KC op 30 mei a.s. de KNSB-beker wint. Terug kijkend op dit seizoen kunnen we concluderen dat we het kampioenschap hebben laten liggen door de slechte seizoenstart (verlies tegen HMC, En Passant en Apeldoorn). De ingezette eindsprint was indrukwekkend, maar helaas was het gat te groot. Volgend seizoen gaan we er weer voor!

De Stukkenjagers

Kennemer Combinatie

Gemiddelde Rating: 2265 Gemiddelde Rating: 2435 4-6
Schouten, J.A.J. (Jordy) 2075 Spoelman, W.A. (Wouter) 2563 z-w 0 – 1
Grooten, H.C.A. (Herman) 2298 Foreest van, J. (Jorden) 2608 w-z 0 – 1
Beukema, S.O.R. (Stefan) 2393 Klein, D. (David) 2493 z-w ½ – ½
Nabuurs, M. (Mart) 2263 Vrolijk, L.N. (Liam) 2473 w-z ½ – ½
Baselmans, L. (Luuk) 2300 Ducarmon, Q. (Quinten) 2487 z-w 0 – 1
Bijlsma, N. (Nick) 2275 Admiraal, M. (Miguoel) 2480 w-z 0 – 1
Kampman, T. (Tijmen) 2256 Dek, L. (Lennart) 2321 z-w 1 – 0
Clijsen, M.C. (Mark) 2159 Lende van der, I. (Ilias) 2344 w-z 1 – 0
Beukema, J.H.J. (Jasper) 2266 Bakker, J. (Jan) 2179 z-w ½ – ½
Haast, M.J.A. (Mark) 2360 Lopez, J. (Jasel) 2399 w-z ½ – ½

Hardbottle1

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close