E-Team kan geen potten breken

Daan Heus, Loek Frenaij, Edo Hustinx en Liam Rooijakkers

Na de spectaculaire kwalificatie voor het NK E teams mocht het team eindelijk in Rotterdam zijn opwachting maken op het podium tussen de sterkste teams van Nederland. De verwachtingen waren niet hoog gespannen maar dat deed niets af aan het enthousiasme van de spelers. Voor drie van de vier spelers was het de allereerste keer op een echt NK. Het team bestond uit twee echte E spelers, Daan Heus en Edo Hustinx en twee G pupillen Liam Rooijakkers en Loek Frenaij. Hevig geïmponeerd door de verzamelde top van Nederland liep het team in de eerste ronde gelijk tegen een fikse nederlaag aan. Daarna was het alle zeilen bijzetten om de nodige bordpunten binnen te sprokkelen. Dat lukte aardig en tweemaal kon zelfs een 4 – 0 overwinning worden geboekt. Liam die het team op bord 1 aanvoerde kan met een score van 5 uit 7 terugkijken op een geslaagd toernooi en ook Daan op bord twee wist het toernooi met een plusscore van 4 uit 7 verdienstelijk af te sluiten. Uiteindelijk was een 30ste plaats op de ranglijst het hoogst haalbare tussen de 40 beste teams van Nederland. De eindoverwinning ging zoals verwacht naar ESV E1 uit Eindhoven dat maar liefst 26 van de 28 te behalen bordpunten wist te scoren. Een team met een gemiddelde rating van ca 1300 punten en de terechte nieuwe kampioen van Nederland.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close