NK Kwalificatie A

Door Gilian Honkoop:

Op zaterdag 21 september ben ik in de vroege ochtend naar Arnhem afgereisd om mij te kwalificeren voor het NK A. Net als 75 jaar geleden, moest er daar in Arnhem hard gestreden worden. Ik was daar als 3e van de 12 geplaatst, met 5 sterke concurrenten.  De eerste ronde had  ik een gemakkelijk puntje binnengesleept, maar de 2e ronde had ik een lastige. Helaas heb ik van Tim verloren. Ronde 3 had ik weer een sterke tegenstander, Mick. Ik won door een combinatie een pion, alleen door een miscalculatie door lichte tijdnood, het tempo was namelijk 55’+10’’, moest ik die pion weer inleveren. Ik moest maar genoegen nemen met remise. Ronde 4 speelde ik in de avond tegen David. Deze wedstrijd verliep zonder al te veel moeite en aan het einde van de avond kon ik naar huis met een punt extra. Zondag mocht ik op de frisse ochtend meteen beginnen tegen de nummer 1, Wedda. Alhoewel ik een fout maakte in de opening en een pion in moest leveren, kreeg ik er wel veel activiteit voor terug. Omdat de stelling erg gecompliceerd was en het tempo niet al te best was, kwamen we beiden in tijdnood. Aangezien ik veel activiteit had, was het lastig voor hem om alles te verdedigen in tijdnood. Ik won mijn materiaal weer terug en ik heb daarna uiteindelijk  gewonnen. Ronde 6 moest ik  tegen mijn laatste sterke tegenstander, Jord. De opening en het middenspel gingen gelijk op, dus heb ik hem uiteindelijk maar weggetikt in het eindspel. Een voordeel (of nadeel voor de anderen) van weinig tegenstanders en veel rondes is, is dat je dan kans hebt om 2e te staan en de laatste ronden tegen de laatste te moeten. Dat was kat in het bakkie. Nadat de strijd in Arnhem was gestreden ben ik met 5.5 uit 7 gedeeld 2e/3e geworden maar op WP en SB ruim 2e. Al met al een redelijk toernooi.
 
https://www.arnhemseschaakacademie.nl/toernooi-informatie
Nu op naar het NK in 2020!

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close