KC1 ontwaakt moeizaam uit zomerslaap

28 september was het weer tijd voor de 1e wedstrijd van het seizoen. Vol goede moed reden we af naar Bussum waar we tegen BSG speelden.

Liam opende de score met een remise tegen een Spaanse IM. Wit kreeg niets en na 19 zetten was de vrede al getekend.
Gerard was de held van de dag bij KC met een miniatuurtje met de zwarte stukken. In een Koningsindische partij speelde hij z’n tegenstander helemaal weg en hij maakte het erg bekwaam af. Lekker debuut voor Gerard en zeker het naspelen waard!
Daarna ging het helaas wat stroef. KingLoek stond al vrij snel niet lekker met wit na de opening en moest dat met een pion bekopen. Er was nog een kansje op wat compensatie, maar toen die niet gegrepen werd, kwam Loek er niet meer aan te pas.
Ook Jorden liep tegen een 0 aan. Nadat hij met zwart erg comfortabel uit de opening was gekomen, dacht hij dat er een kansrijk kwaliteitsoffer in de stelling zat. Helaas werkte dit niet en dat resulteerde gewoon in een stelling met een kwaliteit minder. Even later kon Jorden opgeven.

Q deed daarna wat terug aan de kant van KC. Zijn tegenstander offerde een pion in de opening en kreeg daarna best een lekker initiatiefje, maar dat initiatief werd niet uitgebuit en daarna was Q er als de kippen bij om een vrije c-pion te maken die uiteindelijk de hele coördinatie bij wit verstoorde.
Kersverse teamcaptain MadDog kreeg net zoals vorig jaar met zwart afruilFrans tegen Thomas Willemze. Vorig jaar wist hij er in 16 zetten mee te winnen! Deze partij snoepte Ilias brutaal een pion in de opening, maar wit had wel compensatie. Ilias wist daarna alles netjes de pareren en hij leek weer een puntje te scoren, maar Ilias raakte de draad helaas kwijt waardoor wit een beslissende aanval had.
Mig kreeg zijn hele plug op het bord en had twee lopers maar zwarts paarden waren erg solid. Het leverde niet veel op voor Mig en even later werd het remise.

Dek kwam tegen een Pirc goed uit de opening en had het initiatief. Hij besloot om een pion te offeren, maar hij kwam bedrogen uit en zwart nam het over. Misschien was er nog een halfje te pakken, maar tijdnood was uiteindelijk de beslissende factor.
Esper viel in voor Wouter. In een Schotse partij bemachtigde zwart het loperpaar en Esper leek te moeten bukken. Door goed verdedigen leek het remise te worden totdat zwart merkwaardig genoeg niet een pion terugsloeg. Esper had daarna goede kansen om de partij te winnen, maar een verkeerd plan leverde toch remise op.
Poch was als laatste bezig. In de opening blunderde hij een pion, maar door goed werk was de stelling te houden. Helaas blunderde hij een 2e keer. Er zat daarna nog een moeilijk halfje in, maar die werd niet gevonden en de extra pion van wit gaf de doorslag.

Dat betekende een zure nederlaag van 3.5-6.5, maar dat is traditie bij KC. Volgende wedstrijd wacht ons Apeldoorn!

Door Liam Vrolijk

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close