KC3 pakt vol punt in nat Amsterdam-West

KC3 goed uit de startblokken.

We spelen dit seizoen met een ruim arsenaal aan spelers. Wel 14 bijna. Toch besloot bijna de gehele gevestigde orde de eerste ronde rust te nemen. Even bij te komen van de verschrikkingen van afgelopen jaar. We moesten daardoor aantreden met 3 invallers. Die haalde ik, als nieuw rechtgeaard teamleider, op en het gesprek in de auto ging vooral over afslanken. Sacha, Keimpe en Martin Honkoop. Er zat ruim 20 kilo minder in mijn auto dan 5 maanden geleden. Vasten, is de nieuwe norm. aangekomen in Amsterdam-West stortte de hemel zich over ons uit. En met name over Benjamin. Die besloot op de fiets te komen!

Even later kwam Benjamin als een kompleet verzopen kat aan. Helemaal nat, van boven tot onder! Zijn partij  begon later i.v.m. grote opdroog sessie.

De overige borden begonnen voortvarend. Op enkele borden speelde de tegenstander heel snel. Vooral bij Sacha. Die was ook als eerste klaar. Griep liet haar een zetje overzien en toen was er geen weg meer terug. Geen probleem want op de overige borden stonden we goed.

Edward speelde heel degelijke en dat resulteert in een halfje. Robert Oosting aardig opgeknapt van eerdere gezondheidsverschrikkingen, had een bijzonder scherpe focus. Dat zette zich tenslotte in het late middenspel om in een klinkende blunder van de tegenstander die hij vervolgens feilloos en doeltreffend afstrafte 1,5-1,5.
Ad stond met wit de hele middag gewonnen. Zijn tegenstander speelde bijna alles a tempo en verloor snel in de opnening materiaal en dat werd later steeds meer. Toen er geen schaakjes meer inzaten gaf onze tegenstander vrolijk op. 2,5-1,5 voor ons.

Benjamin stond goed, Keimpe moeizaam maar leek eruit te komen, Martin moeilijk en Vlad verloren. Vlad verloor ook. Hij kwam niet onder de druk van wit uit. Gelijk dus. 2,5-2,5.
Keimpe’s tegenstander had leuke combinatie die hij uitvoerde net op het moment dat Keimpe meer lucht kreeg. Anders had ik het nog moeten zien. 2-5- 3-5 voor Amsterdam-West

Ik ging even bier halen, samen met Robert, en toen wij daar zaten kwam Benjamin binnen lopen. Geheel opgedroogt en het punt ook op het droge!. Hij had een mat combinatie! Geweldige opsteker natuurlijk. Tenslotte mocht Martin net niet de smaak van de overwinning proeven. Hij stond wel een pion voor en de stelling en lopers ongelijke kleur zorgde voor een puntendeling.
4-4 dus. Een mooi resultaat gezien het aantal invallers. 

Al waren we afgeslankt, het leidde toch tot resultaat! 

Jullie teamleider.

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close