KC start lekker met 7-1 in de Topklasse

Wat een heerlijk begin van het eerste team van KC in de topklasse van de NHSB! Met een 7-1 overwinnen was het Tweede team van HWP kansloos. Vlijmscherp waren we, want het kampioenschap is waar we voor gaan!
 
Het duurde lang voor de eerste overwinning op het bord stond. Ik besloot in mijn partij gesloten Siciliaans te spelen, zoals ik dat vroeger ook altijd speelde in de NHSB competitie. Wit ruilt de zwartveldige lopers af (Le3, Dd2 en Lh6) en  zwart begint een aanval met b5 b4. Vervolgens speelt wit f4 en kijkt zwart even vragend naar het bord omdat het plan op de dame vleugel altijd tegenvalt. Er werd tot het einde gestreden, maar helaas is het speeltempo op de doordeweekse dag best snel met 1 uur 40, plus 10 seconde per zet. Vlag en 1-0.
 
Edwyn was naast mij als tweede klaar. Na een vreemde opening leek hij altijd beter te staan, maar het was niet heel duidelijk. Nog voordat ik het eerste tinder berichtje op mijn telefoon kon beantwoorden stond Edwyn alweer naast me. Uit het niets werd er geblunderd en opgegeven 2-0.
 
Last minute ingevlogen zat Mark op bord 7. De Honkoopjes zijn hot en dat werd vandaag maar weer bewezen. 1 pion meer, 2 pionnen meer, 3 pionnen meer. Op een gegeven moment keken we niet meer, we wisten dat het wel goed ging komen 3-0.
 
De laatste die voor de tijdnood nog even een puntje snoepte was Vlad. Nooit echt in de problemen gekomen en netjes de vrijpion verzilverd. Mooi, dan konden we eindelijk goed gecoached worden door de debuterende captain. 4-0.
 
Lange tijd bleef het rustig, tot de tijdnoodfase begon. Ondanks de 4-0 voorsprong was het mega spannend. Mig stond goed en won al snel een pionnetje. Met nog 2 minuten op de klok speelde hij het rustig uit. Fijn dat we op een club zitten waar we een 2500 speler als reserve kunnen oproepen! Heb ik eigenlijk ooit eerder met Mig in een team gespeeld? Poch, jij weet dit vast wel. 5-0
 
Bij Jan was het echt nog even billenknijpen. Was er nog ergens een mat die over het hoofd werd gezien? Misschien was het wel allemaal uitgerekend door Jan. Even vanavond nog aan Fritz vragen (niet Welling, die was er niet). 6-0
 
Esper kwam een pion achter uit de opening, maar blijkbaar bekend. Later in de partij was het nog steeds een pion en Esper besloot daarom een stuk te offeren voor complicaties. De complicaties werkte alleen als zijn tegenstander mat in 4 zou missen, wat hij ook deed. De stelling kwam weer in balans en Esper wilde meer. Hij verspeelde de stelling weer en kwam verloren te staan. Gelukkig zette zijn tegenstander de koning midden op het bord op het enige veldje op deze planeet waarop hij mat in 1 kon worden gezet. Oja, Esper was trouwens ook door zijn tijd. Wat er precies eerder gebeurde doet er niet toe, want de wedstrijdleider was een potje in de interne competitie aan het spelen. 7-0
 
Dan de laatste partij en zeker niet de minste! Baknaldo is terug!! Ik had de eer om naast hem te mogen zitten en te genieten van zijn partij. Althans, toen ik klaar was moest Rene zijn tweede zet nog spelen. Gelukkig kwam hij al snel terug in de partij, alleen een onnauwkeurigheidje koste ons de 8-0 overwinning. Geen ramp, want de afspraak was dat een 0 gelijk zou staan aan het halen van een rondje. Dat zijn extra kosten die je eventueel moet maken in het eerste van KC (niet aftrekbaar helaas Rene).
 
Lekker begin dus en een heel leuk team! Voor mij in ieder geval leuk om samen met mijn Vlissingen buddies Mig, Esper en Edwyn in 1 team te zitten. Vlissingen buddie Kleuf (kent u hem nog?) heeft helaas al nieuwe vriendjes gemaakt in Leeuwarden, waar hij naar verluid inmiddels alweer de clubkampioen van Schaakcombinatie Leeuwarden is geworden.

De Topklasse van de NHSB is hier te volgen 

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close